Nenad Dugi / Cropix
REVOLUCIJA U TRNSKOM

Predsjednik Zagreba: 'Zahvalio bi se 'zvjezdicama' i igrao s juniorima!'

Ja sam za to da juniori završe prventvo, a precijenjenim zvijezdama bih se odmah zahvalio. Zbog njihovih loših igara izgubili smo sponzore - oštar je Jelavić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 29. ožujak 2012. 14:21

KK Zagreb danas izgleda kao da je, u želji da postane hrvatski prvak i postane nova Cibona, prodao i vlastitu dušu vragu, i sada snosi posljedice nerealnih ambicija. Predsjednik kluba Davor Jelavić neodmjerenim je izjavama dodatno razbuktao požar.

Otkazi treneru Vladimiru Androiću i sportskom direktoru Hrvoju Ciketiću u svijetu profesionalnog sporta lako su razumljivi, kao i želja da mlađi igrači imaju veću minutažu, ali neka druga Jelavićeva stajališta baš i nisu. Želja za juniorskom momčadi u seniorskom natjecanju ne bi se smjela ostvariti.

Zašto bismo ih plaćali?!

- Ja sam za to da juniori završe prventvo, a precijenjenim zvijezdama bih se odmah zahvalio. Zbog njihovih loših igara izgubili smo sponzore. Ne mogu od nas tražiti novac kada nisu ispunili niti minimalne klupske ciljeve - oštar je bio Jelavić prema svima, osim prema sebi i klupskoj upravi.

U životu se često nailazi na priče što je bilo prije, kokoš ili jaje, ali ovdje bi realnost trebala biti jasna. Klub s igračima dogovori visinu ugovora i onda se brine da ima dovoljno novca kakobi ihna vrijeme isplaćivao. Problemi na koje se naleti rješavaju se sporazumima. U konačnici, sponzori su prestali davati novac KK Zagreb prije nego što se znalo kako će sezona završiti.

- Cijele sezone dobio sam dvije plaće, i to u vrijeme kada me tražila Caja Laboral. Ne znam kako je kod ostalih, ali ne vjerujem da je itko dobio mnogo više, možda samo još manje - rekao je kapetan Kruno Simon.

- Predsjednik se nije obratio igračima, niti meni kao kapetanu, na bilo koji način, pa ne znam što znači ta izjava o juniorima. Na plaćanje igrača i sponzore ne bih se osvrtao jer ako počnem, ne znam kada bih završio.

Jelavić je članovima Uprave predložio novog trenera i sportskog direktora, ali ne želi ta imena objavljivati javnosti prije nego što dobije suglasnost. U srijedu je večernji trening vodio dosadašnji pomoćnik Dražen Orešković. Svi igrači bili su na broju, osim centra Marija Kasuna koji će zbog ozljede pauzirati četiri do šest tjedana. Uz Brajkovića i Bajramovića, kao novi kandidat za trenera isplovio je i Daniel Jusup.

Nevjerojatan roster

- Nemoguće je da klub s ozbiljnim ambicijama u prvenstvo uđe s jednim centrom (Kasun) i jednim krilnim centrom (Markota). Meni je to nevjerojatno - tvrdi Simon koji u sebi žali što nije otišao u Unicaju.

- Lako je danas o tome pričati. Ostao sam, i želim pomoći da klub u kojem sam 15 godina izbori nastup u Jadranskoj ligi sljedeće sezone. Pobrinut ćemo se za to da budemo među četiri, pa neka preko ljeta rješavaju opstanak kluba. Samo idioti bi bojkotirali trenera ili klub. Ako ništa drugo, borimo se za sebe i ugovore u novim klubovima sljedeće sezone.

Linker
22. rujan 2024 08:41