Srdjan Vrancic / CROPIX
ZASLUŽUJE PUNO VIŠE

Poruka menadžera iz Srbije: ‘Ovo ljeto odvest ću Šarića iz Cibone, vrijeme je za jači klub’

MVP i najbolji strijelac ABA lige zaslužuje igrati na višoj razini, najavljuje Ražnatović
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 09. travanj 2014. 09:34

Na dvadeseti rođendan Dario Šarić donio je odluku koja bi mu trebala odrediti smjer klupske karijere u sljedećih nekoliko godina, potpisao je ugovor za menadžersku agenciju BeoBasket.

Vlasnik agencije Miško Ražnatović je najavio da ostanak u Ciboni s kojom ima višegodišnji ugovor nije realan.

- MVP i najbolji strijelac ABA lige zaslužuje igrati na višoj razini - izravan je Ražnatović.

Preostaju, dakle, mogućnost ranog odlaska u NBA ili prelaska u vrhunski europski klub koji će ga htjeti zadržati minimalno dvije, a možda i tri sezone. Odštetna klauzula u Šarićevom ugovoru s Cibonom iznosi 1,2 milijuna eura.

- Izuzetno mnogo nam znači što je najveći biser koji se u posljednjih pet godina pojavio u Europi izabrao našu agenciju. Velika je to čast, ali i obaveza, posebno zbog astronomske odštete koju ima u ugovoru. No, mi smo spremni odgovoriti na tu zahtjevnu situaciju - pojašnjava Ražnatović i dodaje da će se uskoro znati Šarićevi planovi za ovo ljeto.

- Najkasnije u ponedjeljak ćemo objaviti naš plan.

Odlazak u Ameriku

Naglasio je i da moraju biti mudri oko mogućeg izlaska na ovogodišnji NBA draft jer je Dariju preostala još samo jedna mogućnost za povlačenje s izbora. Inače, ranije je najavio da će na draftu biti Šarićev vršnjak iz Mega Vizure Vasilije Micić.

Što se tiče mogućeg europskog odredišta, Šarićevo angažiranje Ražnatovića rasplamsalo je glasinu o odlasku košarkaškog dragulja u Efes jer bi turski klub sljedeće sezone trebao preuzeti klijent iste menadžerske agencije, Dušan Ivković. I o tome će se uskoro više znati. Osim Ivkovića, trenerski klijenti su Vujošević, Blatt, Ataman kao i nadareni hrvatski stručnjak Dario Giergia (Ostend).

Bivši odvjetnik Miško Ražnatović je vodeći košarkaški menadžer u ovom dijelu Europe, a zastupao je nogometnog trenera Antića te na sudu dobio spor s FSS-om. Pod njihovom kontrolom je i Mega Vizura, beogradski klub koji je ove sezone uspješno debitirao u ABA ligi.

Dva prva picka drafta

U hrvatski bazen talenata zagrabio je još prošlog ljeta kada ga je za svog zastupnika izabrao najtalentiraniji europski 16-godišnjak Lovro Mazalin. Najpoznatiji inozemni klijent je trostruki MVP Eurolige Vasilis Spanoulis (transferirao ga iz Panathinaikosa u Olympiacos).

U SAD-u ih zastupa Excel Management koji je na posljednjih pet draftova imao dva prva picka, a klijenti su im vrhunski NBA-ovci poput Piercea, D. Williamsa, Griffina, Lovea, Kidda... Brine i za najplaćenijeg sportaša današnjice golfera Tigera Woodsa te novu zvijezdu baseballa Masahira Tanaku koji je u siječnju potpisao sedmogodišnji ugovor vrijedan 155 milijuna dolara.

Linker
22. rujan 2024 07:44