BEZ DLAKE NA JEZIKU

POGLEDAJTE PREDSTAVLJANJE Hezonja je tek stigao, i već je oduševio čitavi Orlando

Trebaju nam šut i atletizam, a on ih već sada ima na vrhunskoj razini, rekao je trener Skiles
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. srpanj 2015. 23:20

Mario Hezonja još nije odigrao niti minutu za Magic, a iz dana u dan postaje sve veća faca u Orlandu. Društvenim mrežama širi se oduševljenje i pozitivni komentari nakon prvih medijskih predstavljanja petog izbora ovogodišnjeg drafta.

U danima u kojima su NBA klubovi u manje od 36 sata obećali slobodnim igračima isplatiti više novca nego što je Grčka trebala isplatiti kako bi utišala gnjev Europske Unije, Hezonja je nasmijavao kao da je atrakcija u obližnjem Disneylandu.

- Sjajno, jedva čekam novi razgovor s tobom, širokog osmijeha viknuo je novinaru koji je nakon jedne upadice priznao da je zaboravio pitanje, a reporterka TV stanice Telemundo Orlando bila se ozarila kada joj je veliki talent hrvatske košarke dobacio “como estas” i nastavio odgovarati na tečnom španjolskom.

Prvi dani na Floridi bili su prožeti i obaveznim fotografiranjem. Gdje god je gostovao pitali su ga zašto je odabrao broj 23. Pretpostavljala se rečenica čiji sastavni dio bi bio veliki Michael Jordan, ili barem LeBron James, ali od Hezonje često trebati očekivati neočekivano.

- Istraživao sam svaki pojedini broj i 23 sam izabrao jer ga je malo igrača nosilo. Znam i koji su to: Carl Thomas, Johnny Taylor i Jason Richardson.

Svidio im se i odgovor na pitanje hoće li ga na djelu vidjeti već i u Ljetnoj ligi koja u subotu počinje baš u njihovom Orlandu. Prvi se javio GM kluba Rob Hennigan.

- Odigrat će par utakmica, ali ne sve. Ako želi…

- Želim sve, jasno i glasno je odgovorio.

Hennigan je objašnjavao i zašto su odlučili izabrati baš 20-godišnjeg Dubrovčanina.

- Idealno je kada uspijete pronaći i talent i igrača koji odgovara potrebama vaše momčadi. Vjerujem da smo ga pronašli u Mariju. Pratili smo ga godinama, a početkom lipnja se i dobro upoznali, ugodno razgovarali sat i pol. Uz vještine kojih ima mnoštvo, intrigira nas njegova strast, kompetitivnost, duh koji donosi na parket.

O igračkim kvalitetama govorio je i Hezonjin novi trener Scott Skiles.

- Trebaju nam šut i atletizam, a on ih već sada ima na vrhunskoj, NBA razini. Vjerujem da će se brzo aklimatizirati.

Hennigana su pitali i o Hezonjinoj aroganciji, prepotenciji…

- Neke priče su pretjerane. Želimo igrače koji vjeruju u sebe, a samopuzdanje je Mariova snaga. Pokazuje koliko žarko želi biti veliki igrač.

- Želim biti najbolji u svemu, niti jedan dan se neću odmarati, poručio je kasnije Hezonja kojeg su pitali koliko dugo je želio doći u NBA.

- Razmišljao sam o NBA-u kada sam imao 17 i odlazio iz Zagreba, ali mi je otac rekao da prvo moraš biti gazda u krevetu, zatim sobi pa u kući, vrtu i tek onda možeš izaći van. Nisam htio propustiti igranje na najvišoj europskoj razini.

Očekuje i da će ga “legende Kobe i LeBron motivirati da probije svoje granice”, a za Sjedinjene Američke države je rekao da su “raj na zemlji”.

- Pristup životu se puno razlikuje od Europe, mislim da ću se brzo naviknuti.

Linker
22. rujan 2024 17:31