GOSPODARI VISINA

Pogledajte najbolja zakucavanja kroz povijest natjecanja na All Star-u!

Natjecanje u zakucavanju slovi kao najatraktivnije te je u zadnjih 30 godina "ugostilo" velik broj atraktivnih igrača, pravih NBA zvijezda te nedodirljivih legendi poput Michaela Jordana
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 15. veljača 2014. 16:17

Sredina veljače u NBA ligi već je tradicionalno rezervirana za All Star vikend tijekom kojeg najbolji (ili, bolje rečeno, najpopularniji) igrači lige odmjeravaju snage na revijalnoj utakmici Istočne i Zapadne konferencije. Osim same utakmice koja je na rasporedu u nedjelju, All star vikend nudi pregršt zabave za ljubitelje košarke i spektakla (budimo realni, prije potonjeg nego košarke...).

Tako je u tri dana ugurana i utakmica rookieja i sophomoreja, "izazovi" u košarkaškoj vještini (što god ti bili - valjda driblanje između stolica ili nešto slično tome), natjecanje u tricama te, naravno, natjecanje u zakucavanju. Ovo posljednje slovi kao najatraktivnije te je u zadnjih 30 godina kroz to natjecanje prodefilirao velik broj igrača od kojih su neki legitimne NBA zvijezde, a neki i nedodirljive legende poput Michaela Jordana.

Kako bismo napravili uvod u večerašnje natjecanje, pripremili smo za vas mali pregled odabranih zakucavanja kroz povijest ove manifestacije. Istina, pokušali smo napraviti pregled najboljih zakucavanja, ali nakon pomnijeg pregledavanja videa na Youtube kanalu, naprosto se nismo mogli dogovoriti o našim favoritima. Stoga, uživajte u ovom "komadiću povijesti" prije nego pogledamo što su večeras za nas spremili Wall, George, Ross, Lillard i ostatak ekipe...

1. Julius Erving, poznatiji kao Dr.J., zakucava s linije slobodnih bacanja. Riječ je o prvom natjecanju u zakucavanjima u povijesti, održanom 1976. pod okriljem davno propale ABA lige. Ovo zakucavanje će kasnije kopirati mnogi košarkaši, od Jordana, Barrya, Ibake itd... Original je, ipak, samo jedan. (zakucavanje u pitanju nalazi se na 13:17 ispod priloženog videa)