Cropix
'ŽIVCIRA ME FIBA'

PERASOVIĆ 'Zar smo manje vrijedni? Ovo nije ni za hakl, a kamoli za utakmicu'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 12. rujan 2015. 19:38

Ako već nije imao sreće s logistikom, izbornik Velimir Perasović imao je sreće s izborom hotela. Lokacija između autoceste i šume, dovoljno udaljena od centra grada, doima se kao romantična oaza.

No, sa suradnicima iz stožera Gjergjom i Naglićem u Lilleu nije na odmoru, nego u misiji vraćanja hrvatske reprezentacije na mjesta na kojima je davno bila. Prvi zadatak je u nedjelju u podne pobijediti Češku, ponovno bez Tomasa.

Šut će se otvoriti

- Moramo im zaustaviti kontranapad, u kojem su strašno moćni, spriječiti trčanje i lagane poene. U postavljenom napadu "pet na pet" imaju problema. Počet će s Bendom na "četvorci" koji ne može nadigrati Šarića kao Šengelija, a Dario će ga napadati licem. Kasnije će na tu poziciju premjestiti Schilba. Neću zbog njega spuštati petorku. Visoki playmaker Satoransky igra blizu koša i to je rijetkost u europskoj košarci - recenzirao je Perasović.

- Odgovara nam što igraju mekano i bez "prljavih" faulova kao Nizozemska i Gruzija. Naša prednost su i unutarnja igra i iskustvo.

Posljednje utakmice otkrile su i, nadamo se, samo trenutačnu manu Hrvatske - slab postotak vanjskog šuta. U turniru nas drži obrana. Samo dvije momčadi su primile manje od Hrvatske.

- Bolje tako nego da pobjeđujemo samo zbog šuta. Bitno je da igrači dolaze u dobre pozicije i očekujem da će se šut otvoriti. Nije realno da opet i Bojan i Rudež i Šarić loše šutiraju, ali moramo biti spremni pobijediti i ako nas ponovno ne krene.

Živcira ga Fiba

Iako će tada nastupiti nervoza, koja se ionako već osjeća. Poraz od Češke vraća nas kući…

- Ne može se nervoza spriječiti dekretom. Šuter koji je u krizi trebao bi utakmicu otvoriti laganim koševima pa će napadačka zakočenost biti manje vidljiva. No, i dalje mora šutirati ako se nađe u dobroj poziciji. Bitno je da Rudež (2/13 zasad) pogodi koju tricu i raširi suparnika jer nam to otvara više opcija u napadu.

Razgovarali smo i gledali Latvija - Slovenija…

- Živcira me Fiba, koja nas je natjerala da putujemo po noći pa smo legli u pet ujutro, a Grcima su dopustili da dođu dan kasnije. Zar smo manje vrijedni? Smeta mi nepravda zbog koje Slovenci nisu imali vremena za oporavak pa promašuju zicere. Na dan utakmice odredili su nam termin u pola osam ujutro. To nije ni za hakl, a kamoli za utakmicu.

Linker
22. rujan 2024 07:34