Drago Sopta / Cropix
EUROCUP

Perasović srušio Uniks

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2014. 22:36

Košarkaši Valencije, koje vodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović, propustili su priliku da već u prvoj utakmici finala Eurocupa "stave ruku na pehar".

Istina, Valencia je u pred svojim navijačima svladala Uniks iz Kazana s prilično uvjerljivih 80-67, no kad se uzme u obzir da je u trećoj četvrtini 33 koša razlike (70-37), a manje od tri minute prije kraja je vodila s 80-55, jasno je da Perasović ne može biti potpuno zadovoljan.

Valencia je u prvom poluvremenu u potpunosti deklasirala najbolju obrambenu momčad ovosezonskog izdanja Eurocupa. Pogađali su domaći sve što su zamislili, a istodobno su gosti bili neprepoznatljivi. Sve je to priskrbilo Perasovićevoj momčadi velikih 49-27 na poluvremenu.

I treću su četvrtinu domaći odradili na visokoj razini, a završili su je s ogromnom prednošću 74-44. No, u zadnjoj su dionici pali i dopustili Uniksu da se dokopa pristojnog poraza, barem s obzirom na to kako je moglo završiti.

Kod Valencije je najbolji bio Justin Doelmann s 28 koševa i šest skokova, dok je goste predvodio Vladimir Veremjenko sa 17 poena.

Uzvratna utakmica se igra u Rusiji iduće srijede.

Eurocup, finale, prva utakmica:

Valencia - Uniks 80-67

Linker
21. rujan 2024 19:23