Goran Mehkek/Cropix
NAKON TEŠKOG PADA

Perasović o Bogdanoviću: 'Liječnici su odmah rekli ne, ali pet puta me molio da uđe'

Premijerna pobjeda na Eurobasketu morala je razgaliti srca hrvatskih košarkaša kao što je to bio slučaj s navijačima, no, hrvatski su igrači izlazeći s parketa umjesto sreće zbog prvih bodova ispoljili totalnu neprofesionalnost.
Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2015. 02:16

Za razliku od slovenskih igrača koji su svi redom makar nakratko zastali pri susretu s novinarima, od Hrvata su se "odzvali" samo Stipčević, Šarić, Žorić i Simon dok su ostali samo prošli kroz "mix-zonu". Kao da ništa nisu imali podijeliti s novinarima koji su zaduženi da njihove impresije prenose onima zbog kojih se košarka i igra.

Nažalost, netko bi se trebao i tim pitanjem pozabaviti jer posao košarkaškog ili bilo kojeg drugog sportskog profesionalca ne završava zadnjim sučevim zviždukom na terenu.

Kako god bilo, u taboru reprezentacije vlada zadovoljstvo zbog prvih osvojenih bodova, tako je izjavio Luka Žorić, jedan od najboljih na terenu:

- Bilo je logično na početku očekivati određenu dozu nervoze. Znali smo da će biti teško, no kad smo se malo smirili i počeli svoju igru, sve je došlo na svoje. I naši su navijači bili prilično mirni, ali smo ih digli i probudili. Sve u svemu, možemo puno bolje od ovog danas i očekujem da će tako biti u nastavku turnira.

Rok Stipčević također je dodao da je nervoza obilježila početak utakmice:

- Za prvu utakmicu na kraju je dobro ispalo. Dobili smo solidnog suparnika. Nadam se da nitko nije očekivao 'rapsodiju' na početku turnira. Na kraju smo ipak utakmicu mirno priveli kraju iako je tijekom nje bilo previše grešaka. Uvjeren sam da ćemo ih uspjeti popraviti.

Slično je razmišljao i Dario Šarić:

- Prva je utakmica na svakom turniru uvijek najteža. Nakon početnih problema skupili smo se i pokazali karakter. Neki su dali više, neki manje, no turnir je dugačak i sigurno će svatko dati svoj obol. Uvjeren sam da možemo daleko. Volio bih da navijači i dalje dolaze na sve utakmice u ovako velikom broju, da nas bodre i nose do novih pobjeda.

- Naša je pobjeda time veća jer smo pobijedili organiziranog i čvrstog suparnika. Slovenci su pokazali da su solidna momčad i bez svojih najboljih pojedinaca...

Kratko se na kraju oglasio i hrvatski izbornik Velimir Perasović:

- Vidjelo se da je jako udario u parket i liječnici su odmah preporučili da se ne vraća u utakmicu, rekao je izbornik Velimir Perasović.

- Više ćemo znati nakon pregleda, zasad je sve nagađanje. Inače, pet puta me molio da uđe u igru. Znate njegovu tvrdoglavost i pozitivnost, sve bi dao da zaigra. Ali kad liječnici kažu da nije dobro, onda nije dobro. Ne postoji rezultat koji bi dopustio poigravanje sa zdravljem.

Srećom, nije bilo ni potrebe za time jer je Hrvatska nakon te 23. minute kontrolirala rezultat i utakmicu uvela u mirnu završnicu.

Linker
23. rujan 2024 12:23