cropix
DOBIT ĆE PRILIKU

Perasović ne sumnja u Hezonju: 'Uvijek mi je govorio da jedva čeka reprezentaciju'

'Čini mi se da je njegova izjava izvučena iz konteksta. Kada se vrati u Hrvatsku organizirat ćemo liječnički pregled i 1. kolovoza ga očekujem na pripremama'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 11. srpanj 2015. 11:16

Na prozivci hrvatske košarkaške reprezentacije uoči priprema za domaći Eurobasket, na kojoj se pojavila i većina onih koji su dobili produženi odmor, najviše pitanja je bilo o onima kojih nema.

Izbornik Velimir Perasović je za početak komentirao izjavu Marija Hezonje u Orlandu, da nije siguran hoće li za Hrvatsku igrati na Europskom prvenstvu.

Izvučeno iz konteksta

- Čini mi se da je to izvučeno iz konteksta. Kada se vrati u Hrvatsku organizirat ćemo liječnički pregled i 1. kolovoza ga očekujem na pripremama. Uvijek mi je govorio da jedva čeka reprezentaciju i Hezonju ne smatram problemom. Dapače, od njega puno očekujem i spreman sam mu dati veliku priliku.

Leon Radošević nije se pojavio na prozivci kojoj su prethodili liječnički pregledi i testiranja.

- Nazvao me tijekom popodneva i rekao da je zakasnio na avion. Vjerujem mu i očekujem da će u subotu obaviti sve preglede, opravdao je igrača Perasović.

Radošević je dan uoči objave popisa javio da zbog teže ozljede otkazuje reprezentaciju, ali buru je izazvao nastup u revijalnoj utakmici. Tko zna, možda je i namjerno zakasnio kako bi izbjegao javnost koja želi odgovore.

- Rekli su mi da jedna utakmica nije problem, nego treniranje i igranje u kontinuitetu. U svakom slučaju, naši liječnici će ga pregledati. Niti jednom tijekom sezone mi nije dao do znanja da ne želi igrati, pojasnio je Perasović.

Od igrača sigurnih za EP najviše problema ima Dario Šarić i neizvjesno je kada će se priključiti reprezentaciji.

Najkasnije će nam doći 26. srpnja, a možda i ranije ako pregled 20. srpnja pokaže da su problemi nestali.

- Posljednjih mjesec dana budio sam se i išao spavati s bolovima u zglobovima, ali radilo se o najvažnijem dijelu sezone i htio sam igrati. Zglobovi su mi natečeni, ima i sukrvice, pa bi bilo bolje da dođem odmorniji i zdraviji.

Marko Arapović, pak, snosi posljedice hrabre igre na juniorskom SP-u. Pati od upale zglobova jer je Hrvatsku predvodio do srebra sa slomljenim malim prstom desne noge.

U nedjelju u Sv. Martin

- Ozljeda mi se nije činila ozbiljna, niti smo imali liječnika s reprezentacijom pa se nikome nisam previše žalio, rekao je najmlađi reprezentativac koji će u ponedjeljak obaviti detaljni pregled.

U nedjelju bi, tako, u autobusu za Sveti Martin na Muri trebali biti Katić, Stipčević, Babić, braća Ramljak, Siriščević, Bilan, Sobin, Zubčić, Vrkić, Šakić i Buva. Dolazak Šarića i Arapovića ovisi o rezultatima pregleda, 26. srpnja priključuju se Ukić, Simon i Žorić, 1. kolovoza Hezonja, Rudež, Bogdanović i Tomić, a Lafayette možda i koji dan kasnije, nakon što mu se rodi dijete. Pilepić je ozlijeđen, a u Radoševića samo rijetki vjeruju.

Dario Šarić i ovaj put ima velika očekivanja od ‘repke’.

- Znam da ste to puno puta čuli, pa mogu ispasti i glup, ali mislim da bi ovo moglo biti prvenstvo s velikim rezultatom. Vjerujem da ćemo na krilima navijača dobiti forte koji će nas nositi i u završnici prvenstva, rekao je Šarić kojeg smo pitali i za mogući odlazak u Philadelphiju već ovoga ljeta.

- Ima nekih spekulacija, ali još uvijek sam igrač Efesa.

Linker
22. rujan 2024 20:16