Screenshot: YouTube
DIV NA KOLJENIMA

OVO SE RIJETKO VIĐA Pogledajte kako je namještan rezultat kojim je klub hrvatskog trenera ispao iz Eurolige!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. prosinac 2015. 10:55

Košarkaši aktualnog europskog prvaka Reala iz Madrida uspjeli su uz puno muke izboriti plasman u TOP 16 Eurolige iako su tri kola prije kraja bili praktički u izgubljenoj situaciji, ali to nije uspjelo jednom drugom velikanu - Maccabiju iz Tel Aviva. Sastav koji trenira naš Žan Tabak ispao je iz elitnog natjecanja već u prvom krugu uz pomalo kontroverznu pobjedu.

Maccabi iz Tel Aviva nije se uspio izvući iz jednako teške situacije kao što je to uspjelo Realu, te neće zaigrati u TOP-u 16 usprkos 70:66 pobjedi na gostovanju kod Darussafake u skupini D. Oba sastava su natjecanje u skupini završili s omjerom 4-6, ali je zbog boljeg omjera u međusobnim dvobojima četvrto mjesto pripalo turskom sastavu.

Upravo je ta utakmica, odnosno njezin kraj, izazvala polemike u sportskoj javnosti. Maccabiju je za prolazak dalje bila potrebna pobjeda od 11 razlike, jer je s toliko izgubio prvi susret ovih suparnika u Tel Avivu.

Međutim, Žan Tabak i njegova momčad su minutu i pol prije kraja utakmice shvatili da ne stignu napraviti 11 poena razlike, pa im je kao slamka spasa ostala samo jedna varijanta - namjestiti neriješen rezultat i izboriti produžetke te dodatno vrijeme za spas u Euroligi.

Duže od minute držali su igrači Žana Tabaka neriješeno, namjerno promašivali slobodna bacanja, dok je turska momčad svim snagama pokušavala postići koš i izbjeći remi. Na kraju su ipak prvi zabili Turci i to najlukavije što su mogli - samo jedan peon za 66:65, a to je dvadesetak sekundi prije kraja bilo nemoguće 'poravnati'.

Pogledajte ludi kraj utakmice koja je izazvala polemike, iako su Tabak i njegovi igrači zapravo odigrali u skladu i s pisanim i nepisanim pravilima.

Linker
22. rujan 2024 10:04