Oliver Bunic/afp/profimedia
EPILOG KAOSA

Opći cirkus u Beogradu, slavi li Zvezda naslov? Svi su šokirani potezom spikera: ‘To se nije smjelo dogoditi‘

‘Prvi put u povijesti naše košarke utakmica se prekinula zbog verbalnog incidenta‘
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2024. 07:56

Kako stvari stoje, Srbija ima novog košarkaškog prvaka bez da je do kraja odigrana druga utakmica finala Lige između Crvene zvezde i Partizana. Nakon što je derbi prekinut jer su igrači Zvezde napustili teren, izgleda da bi upravo momčad pod vodstvom Ioannisa Sfairopoulosa mogla potpuno profitirati.

Pisali smo, igrači Zvezde napustili su parket zbog niza uvreda s tribina. Protivnički navijači nisu štedjeli ni svoju ekipu Partizana, koja nije htjela nastaviti treću četvrtinu (rezultat 57:45 za Partizan) nakon što su suci naredili pražnjenje dvorane. Sat i pol vremena poslije prekida i evakuacije beogradske Arene, crveno-bijeli vratili su se na parket, ali igrači Partizana nisu se pojavili. Suci su pričekali još 15 minuta, odnosno pričekali da istekne vrijeme zagrijavanja, a kako se domaćin nije pojavio, meč je proglašen završenim. A epilog se neće svidjeti Partizanu,

- Utakmica će se registrirati na osnovu delegatskog izvještaja, službenim rezultatom 20:0. U dogovoru s Crvenom zvezdom, tijekom idućih dana bit će im uručeni pehari i medalje - rekao je direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin, koji se čudio i na akcije spikera Partizana.

- Spiker je, na svoju ruku ili uz suglasnost s nekim, obavijestio da će se utakmica odigrati u roku od 24 sata, a to se nije smjelo dogoditi i ide na štetu Partizana. Jedini koji je mjerodavan su prvi sudac i delegat, sve informacije koje dobijete, dobijete od njih. Nemam objašnjenje za to što je spiker napravio, dok je delegat sve učinio u skladu s propozicijama.

Nakon utakmice, oba kluba oglasila su se putem službenog priopćenja.

"Prvi put u povijesti naše košarke utakmica se prekinula zbog verbalnog incidenta. Nakon prekida, ekipa Zvezde povukla se u svlačionicu, a nakon što je dvorana ispražnjena, ostali su čekati na terenu, da bi službeni predstavnici Partizana dobili od sudaca informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Momčad Partizana tada se povukla u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kad su se iznenada suci i igrači Zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena poslije prekida, igrači Partizana već su otišli svojim kućama. Suci i delegat na ovaj način dodijelit će titulu prvaka Zvezdi, a Partizan u takvom skandalu ne želi sudjelovati", poručuju iz Partizana.

Priopćenje Zvezde znatno je duže, a prenosimo najvažnije dijelove:

"Ogorčeni smo na događanja tijekom utakmice broj 2 finala Superlige Srbije, ali i zbog pokušaja iznošenja neistina od strane Partizana, koji u priopćenju navodi gomilu laži i da je dogovor bio da se utakmica nastavi u četvrtak? Po kojim propisima i pozicija? Pokušaj obrtanja priče, od objave spikera da se utakmica nastavlja u četvrtak pa preko zasipanja javnosti gomilom dezinformacija u trenucima kada se znalo da se utakmica MORA NASTAVITI U SRIJEDU uz prazne tribine, jest pokušaj da se JASNA PRAVILA pretvore u PARTIZANOVA PRAVILA", dio je priopćenja, na kraju kojeg stoji "svim Zvezdašima čestitamo novu titulu prvaka, devetu uzastopnu i nama najvrjedniju".

- Iskreno, i raanije se događalo da se prazne tribine, ali utakmice su se nastavljale, što sada nije bio slučaj. Nadam se da je sezona gotova jer će se donijeti odluka o prvaku. Najbitnije je da smo osvojili još jedan trofej - rekao je kapetan Zvezde Branko Lazić.

Linker
06. lipanj 2024 08:02