Oklahoma City Thunder forward Kevin Durant (35) pumps his fist after scoring during the first half of an NBA basketball game against the Dallas Mavericks in Dallas on Saturday, April 3, 2010. (AP Photo/Mike Fuentes)
 AP
NBA DOIGRAVANJE

Oklahoma smanjila zaostatak, Thunder na krilima Ibake smanjio na 2-1 protiv Spursa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2014. 11:11

Na krilima povratnika u momčad Sergea Ibake Oklahoma City Thunder smanjio je zaostatak u finalu Zapadne konferencije NBA lige za košarkašima San Antonia.

Nakon što je propustio prve dvije finalne utakmice u kojima je njegov Thunder teško poražen, Ibaka se čudesno oporavio (ozljeda lista noge) za treći susret, a onda pružio čudesnu partiju nakon koje je Oklahoma City slavio sa 106-97. Bio je to osmi uzastopni poraz Spursa kod Thundera, što im je najduži aktivan niz protiv bilo koje druge momčadi u NBA ligi.

Ibaka je prvih pet minuta otvorio sa šutom 4-4 i dvije blokade, što je ostalim igračima OKC-a dalo puno više samopouzdanja u igri protiv trenutno ponajbolje momčadi svijeta. Španjolac je susret završio s 15 poena, sedam skokova i četiri blokirana šuta.

Ključ Thunderove pobjede bila je obrana, koju je pojačao upravo spomenuti Ibaka, koja je svela Spurse na svega 39.6 posto šuta iz igre, nakon što se u prve dvije utakmice nisu spuštali ispod 50 posto ubačaja! Thunder je također i više nego uvjerljivo nadskakao Spurse (52-36), a čak je 15 skokova od ukupno 52 bilo uhvaćeno u fazi napada!

Russell Westbrook je bio najefikasniji igrač Thundera s 26 poena, a njima je pripisao i sedam asistencija, te tri ukradene lopte. Durant je ubacio poen manje, ali zato upisao 10 skokova. Spurse je prema broju poena predvodio Manu Ginobili s 23, dok su Tim Duncan, odnosno Tony Parker završili na 16 i svega devet koševa.

Četvrta utakmica igra se ponovno u Chesapeake Energy Areni i to već u noći s utorka na srijedu. Spomenimo i da je Arena po 163. uzastopni put bila rasprodana do posljednjeg mjesta!

NBA doigravanja, finale Zapadne konferencije, 3. utakmica:

Oklahoma City – San Antonio 106-97 (Westbrook 26k, 7a, Durant 25k, 10s, Ibaka 15k, 7s / Ginobili 23k, 4a, Duncan 16k, 8s)

San Antonio vodi u seriji 2-1

Linker
22. rujan 2024 20:21