DESTINACIJA MILANO

ODLAZAK REPEŠE Cedeviti 400.000 eura od Armanijevog kluba: 'Razočaran sam njim'

'Ne treba nam nitko tko ne želi biti s nama. Kad formaliziramo raskid, objavit ćemo ime novog trenera'
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 25. lipanj 2015. 23:55

Iako su se još prije nekoliko mjeseci kleli da su tek na polovici četverogodišnjeg projekta, Jasmin Repeša i Cedevita ovih dana će i službeno raskinuti suradnju. Talijanski bogataš Armani Milano platit će hrvatskom prvaku odštetu od 400.000 eura i s Repešom potpisati višegodišnji ugovor.

Predsjednik Mladen Veber je razočaran, posebno zato što Repeša ne odlazi u top-klub poput Reala ili Barçe.

- Iznenađen sam jer smo si prošli tjedan pružili ruke i dogovorili nastavak suradnje, da bi nam sada prišao i tražio odlazak. Ne treba nam nitko tko ne želi biti s nama. Shvaćam profesionalizam, ali sam razočaran s ljudske strane. U roku od 24 sata nakon što formaliziramo raskid, Cedevita će imati novog trenera. Veljko Mršić ima najveće izglede.

Drugi najveći ‘transfer’

Repešin prijevremeni odlazak ipak ne bi smio nikoga iznenaditi bez obzira na priče koje smo s obje strane slušali posljednjih tjedana. Odlazak glavnog trenera na bolovanje nešto više od mjesec dana prije kraja sezone dovoljno je neuobičajen i isti je trenutak probudio razmišljanja o tome da će Cedevita uskoro morati tražiti zamjenu za Repešu.

Ovotjedni događaji potvrdili su takva razmišljanja, a i Repešina povijest u kojoj je često napuštao klubove s kojima je tek počeo ili bio na sredini određenog projekta.

Nakon što se klub čiji vlasnik, Giorgio Armani, često navija iz prvog reda puno ranije dogovorio s Repešom, preostalo je pronaći način za njegov izlazak iz čvrstog ugovora s Cedevitom. Vodstvo kluba pristalo je na argument u iznosu od 400.000 eura i još se samo čeka službena odšteta. Bit će to druga najveća odšteta u povijesti kluba (za Nurkića će u ratama dobiti 1,3 milijuna eura), a na Velesajmu će se riješiti i velikog Repešina ugovora (300.000 eura na godinu osnovne plaće plus visoki bonusi).

Kandidat je i Giergia

Repešin odlazak nema sličnosti s naglim odlaskom Bože Maljkovića iz Cedevite u jesen 2012. Maljković je otišao usred sezone, doslovce preko noći, dok su ovaj put Veber i Tedeschi izvukli lijep novac za klub i imaju vremena za pronalazak novog trenera. Uz Mršića koji je lakoćom odveo klub do drugog naslova, kandidat je i mladi Dario Giergia. Cedevita se u ljeto 2013. sve dogovorila sa 40-godišnjim Zadraninom, ali se ispriječila odšteta koju je tražio Ostend te su se na Velesajmu okrenuli Repeši. Ovaj put je Giergia slobodan bez odštete potpisati za novi klub ako se radi u euroligašu. Uspješni trener će tijekom ljeta biti prvi Perasovićev pomoćnik u reprezentaciji, a s Ostendom je četiri godine zaredom belgijski prvak.

U posljednje tri osvojio je dvostruku krunu. Punim imenom EAZ Emporio Armani će igrati u Euroligi iako je ispao u polufinalu talijanskog prvenstva, a Repeša će u novom klubu zarađivati više nego u Cedeviti.

Linker
22. rujan 2024 11:06