Aleš Fevžer/CROPIX
KOŠARKA

Od 2017. kraći Eurobasket?

Pariški dnevnik doznaje kako će u svakoj od četiri skupine biti smješteno po šest reprezentacija. Najbolje četiri momčadi iz svake skupine će proći dalje, te će se odmah krenuti u nokaut fazu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2013. 20:33

Gotovo svi izbornici, kao i veliki broj košarkaša, se složio da je ovogodišnji Eurobasket u Sloveniji, baš kao i onaj prije dvije godine u Litvi, dugačak i prilično zamoran. Način natjecanja se neće mijenjati niti na Eurobasketu za dvije godine u Ukrajini, pa će se kao u Sloveniji održati dva izlučna kruga, a potom četvrtfinale, polufinale i finale.

No, saznaje takvo što pariški L'Equipe, promjene bi mogle uslijediti od 2017. godine. Dakako, ništa još nije službeno potvrđeno, ali pariški dnevnik doznaje kako će u svakoj od četiri skupine biti smješteno po šest reprezentacija. Najbolje četiri momčadi iz svake skupine će proći dalje, te će se odmah krenuti u nokaut fazu, od osmine-finala pa sve do finala.

Treba vidjeti koliko su ove informacije točne i hoće li Europska košarkaška organizacija usvojiti ovakav plan za spomenuti Eurobasket.

Linker
23. rujan 2024 15:19