ZVIJEZDA U NASTAJANJU

Novi superstar Dario Šarić: 'Ja LeBron James? Ha, ha, ha, daleko sam ja od njega!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 06. veljača 2014. 11:59

Cibonina ovogodišnja renesansa počinje i završava s Darijom Šarićem . Nepravedno bi bilo reći da treneri Rimac i Golemac nemaju zasluga, niti da je u pet uzastopnih pobjeda u ABA ligi nevažan učinak Blassingamea, Rozića, Planinića, Kuridže i Siriščevića, ali bez Šarićeve košarkaške čarolije ne bi u utorak u Draženovom domu pjevalo oko 6000 gledatelja.

MVP lige

Legendarni Mirko Novosel tvrdi da Šarić može postati najbolji hrvatski košarkaš svih vremena! A neki su ustvrdili: Cibonin LeBron James...

- Ha, ha, ha… lijep je to hvalospjev, ali daleko sam ja od njega - nasmijao se Dario dok je u rodnom Šibeniku čekao početak hrvatskog All Stara. Ne baš po svemu, obojica su MVP-i.

- Jesmo, dobro zvuči, no nije još vrijeme za te priče.

Idoli su navijača, neprestano im skandiraju.

- Gode mi povici, ali ne osjećam se kao idol ili zvijezda. Devetnaestogodišnjak sam koji još ništa nije napravio u sportu. Lijepo ih je slušati, ali povici nose i odgovornost. Morat ću ih stalno opravdavati.

Povratak publike

Šarić je odgovornost osjetio i preuzeo nakon što se osuo Cibonin kadar. Odlaskom trojice iz prve petorke dobio je status glavnog igrača koji smije potrošiti i 20 lopti po utakmici. Na to se nadovezao kao predvodnik redizajnirane momčadi koja igra bolje nego kada je bila kompletna.

- Svi smo dobri momci, slično razmišljamo, pa ni ovima koji su više od deset godina stariji od mene ne smeta kada povedem riječ. Više od svega želim odlazak na Final Four ABA lige i napravit ću sve što je u mojoj moći da se nađemo u tom društvu. Vjerovao sam da možemo ući u veliku seriju i sada ne smijemo kiksati. Vratili smo publiku i nadam se da su igra i pobjeda protiv Partizana pozivnica za dane kada ćemo igrati protiv slabijih. Jedino mi je žao što nisam bolje odigrao. Koji šut više pogodio, izgubio manje lopti.

Poznajući karakter zagrebačke publike bit će dobro ako ih protiv Krke 22. veljače bude tri do četiri tisuće. Za stalno punu dvoranu trebat će vremena.

Vratimo se još malo Šariću. Osim što je nepresušno vrelo košarkaškog talenta, ima i neutaživu glad za pobjeđivanjem. Prepoznali su to i suigrači, prihvatili ga za lidera. I u svlačionici i na treningu. Odvest će sa strane Blassingamea i viknuti na njega kada mu se ne da trenirati. Nakon što je ispao s pet osobnih, poručit će suigračima da će ih “sve pobiti ako ne pobijede Cedevitu”, a u trenucima u kojima se pričalo o borbi za ostanak išao je od igrača do igrača, svakom se unio u lice i uvjeravao da mogu i moraju na završnicu.

Sve za Final Four

- Košarku igramo i iz ljubavi, a ne zbog novca, pa su prihvatili moju želju za uspjehom. Vide da sam emotivac, pomalo živac, a i boja glasa mi je takva da se lako nametnem. Rekao sam da ću ih ‘pobiti’, ali u dobrom smislu, jer sam osjetio da se utakmica lomi. I da, prišao sam svakom govoreći da smo vrijedni Final Foura. Neki su me čudno gledali, ali moj glas je takav. Moraju me slušati, a čini mi se da sam ih uvjerio - nasmijao se dobro raspoloženi Šarić.

Smijao se i na spomen ćudljivog Blassingamea.

- Najviše sam s njim razgovarao. Objašnjavao mu da bude strpljiv, da će plaća za dva dana. Mi Hrvati smo ‘namazani’ pa sedam dana kasnije moram isto pričati, ali on je još uvijek tu. I jesam, intervenirao sam na treningu i ‘podsjetio’ ga da svi moramo napraviti sve za Final Four. I sve smo mu bliže.

Linker
22. rujan 2024 08:54