Damir Krajac / CROPIX
TOTALNI KAOS

Novi potresi u Zadru: Upravni odbor kluba prihvatio ostavku trenera Ivana Sunare

Sunara nije uspio preokrenuti mnoge stvari, a procijenio je i da ne bi u tomu uspio u sljedećem razdoblju
Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 10. ožujak 2014. 09:11

Puno je toga jučer upućivalo na to da će Ivan Sunara prestati biti trener Zadra. Već poslije utakmice u Širokom, te poraza nakon slabe igre, Sunara je Branku Skroči, sportskom direktoru, najavio mogućnost demisije. Tijekom dana u loncu je i dalje kuhalo, premda daleko od očiju javnosti, na Nadzorni je odbor oko 21 sat na kratkom sastanku prihvatio Sunarinu ostavku.

- Da, više nisam trener Zadra. U interesu kluba, jer klub je iznad svih, povukao sam takav potez jer je očigledno da u ovom relativno kratkom razdoblju moga mandata igrači nisu na pravi način odgovorili na moje zamisli. O tomu govore i rezultati (šest utakmica, jedna pobjeda i pet poraza, pr. a.) a kako ja ovu momčad nisam selekcionirao, tako nisam ni mogao utjecati na to da se nekim igračima zahvalimo. Tu je sve jasno, dali smo si sinoć ruku i rastali se prijateljski - kazao je Sunara.

Tko će doći na klupu Zadra? I u ovakvoj situaciji kad je u ABA ligi izbjegavanje zadnjega mjesta sve manje izgledno? Sunara nije uspio preokrenuti mnoge stvari, a procijenio je i da ne bi u tomu uspio u sljedećem razdoblju i demisionirao je. Nadzorni je odbor sinoć iza čvrsto zatvorenih vrata razmatrao situaciju, no šira javnost nije doznala pojedinosti. Previše vremena za odluku nema i htjeli - ne htjeli u Višnjiku će najkasnije danas morati reći tko će nadalje voditi momčad. Hoće li to biti netko od klupskih trenera? Ili, pak, netko od trenera sa strane? Poslije Hrvoja Vlašića koji je u ABA ligi imao pet pobjeda i Ivana Sunare s jednom (Cibona), ali je ispalo da je za nj jedna bila k'o nijedna.

Linker
21. rujan 2024 21:29