afp
ŠPANJOLCI

'Nismo pustili Italiji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2013. 11:36

Španjolski košarkaši doživjeli su novi, treći poraz na Eurobasketu u ponedjeljak. Poslije produžetka bolja je od njih bila Italija koja je tako na kraju skupine F zauzela treće mjesto, dok su Španjolci četvrti.

Dosta se poslije njihovog ogleda pisalo o tome da je Španjolska namjerno izgubila utakmicu, jer je procijenila da će u četvrtfinalu lakše na kraj izaći sa Srbijom (s kojom i igra) nego li s Litvom. Sjajni španjolski razigravač Ricky Rubio, koji je usput rečeno potpuno izvan forme, je, pak, odbacio takve insinuacije.

- Ne, nismo kalkulirali i nismo birali suparnika. Jednostavno smo izgubili. Igrali smo dobro, ali ne svih četrdeset minuta. Talijani su iskoristili svoju šansu i pobijedili - rekao je košarkaš Minnesote i dodao:

- Sjećam se Svjetskog prvenstva 2010. godine i četvrtfinala kada nas je pobijedila trica Teodosića. Njega tu nema, ali Srbija je mlada momčad vođena fantastičnim izbornikom. Bit će teško - najavio je taj ogled Rubio.

Španjolska košarkaška reprezentacija znala je ranije kalkulirati i tankirati određene utakmice, pa je dovoljno sjetiti se posljednjih Olimpijskih igara u Londonu kada je upisan poraz od Brazila samo kako bi se izbjeglo igranje protiv Sjedinjenih Država sve do finala. Tako je i bilo, Španjolska i SAD su na kraju igrali utakmicu za zlato.

Linker
17. rujan 2024 12:28