Ronald Goršić/CROPIX
ABA LIGA

Neviđeni potop Cibone u Smederevu: 'Izgledamo kao seljačka momčad'

Košarkaši Cibone izgubili su susret 20. kola regionalne ABA lige na gostovanju kod Mega Vizure u Smederevu sa 74-102 (25-32, 25-19, 13-27, 11-24)
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. veljača 2014. 23:49

U jednom od najslabijih izdanja ove sezone, Cibona je upisala sedmi poraz u ABA ligi. Mega Vizura bila je boilja momčad od Vukova sinoć, na kojima se vidjelo da im je stanka od 13 dana bez utakmica, posebno zbog spoznaje da su do ove pauze bili u sjajnom ritmu, i te kako ostavila traga.

Naročito je neprepoznatljiv bio Jerel Blassingame, kojemu su trener domaćina Dejan Milojević oduzeo pick igru, a u obrani ga prislio da brani Vasu Micić koji je napadao leđom igrom. Blassingame je za 27 minuta igre upisao jedno pogođeno slobodno bacanje, imao je tri skoka i sedam asista, ali bilo je to daleko od izdanja koje je Amerikanac nudio tijekom siječnja i prve polovice veljače kada Cibona nije znala za poraz.

Ovoga puta niti Dario Šarić nije bio pokretačka snaga Vukova, iako je utakmicu završio sa 19 poena, sedam skokova i pet asista, ali uz šut iz igre 6-15.

I dok je u prvom poluvremenu barem funkcionirao napad, kad već nije obrana, pa su Vukovi otišli na odmor sa samo minus jedan (50:51), u nastavku je stao i napad. Štoviše, sve se pretvorilo u katastrofu do konca, Cibona je prvi puta ove sezone primila 100 poena, čak 102, izgubila s minus 28. Od momčadi koju pune mahom, dvadesetogodišnjaci, doduše, talentirani, ali ipak...

I što više reći od osim jedne rečenice pomoćnog trenera Jurica Golenca na time-outu...

- Igramo kao seljačka momčad...

Dario Šarić i Marko Jagodić-Kuridža ubacili su po 19 koševa za Cibonu, dok je Nemanja Radović sa 22 ubačaja predvodio Mega Vizuru.

Cibona ima šest kola do kraja Krku, MZT i C. zvezdu kod kuće, ide u goste Zadru, Širokom i Igokei. Trebalo bi im četiri pobjede za plasman na FF. No, ovo u Smederevu nije ponudilo neku nadu...

Linker
21. rujan 2024 19:46