TREVISO, ITALY - JUNE 06: Dragan Bender in action during adidas Euriocamp Day 1 at La Ghirada sports center on June 6, 2015 in Treviso, Italy. (Photo by Roberto Serra/Iguana Press/Getty Images)
 Roberto Serra/Iguana Press / 2015 Getty Images
JOŠ NEMA 18 GODINA

Nebrušeni dijamant hrvatske košarke: 'Bender će na NBA draft samo ako je među prva tri!'

Navala skauta je očekivana, posebno jer ga zbog "afere tenisice" nisu mogli vidjeti na Svjetskom juniorskom prvenstvu na kojem su blistali Arapović, Zubac, Slavica, Žižić..
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. listopad 2015. 16:13

United Center i legendarni bik na sredini parketa. Kulisa uz koju su provedene brojne neprospavane noći, uz koju su odrasle brojne generacije hrvatskih zaljubljenika u košarku.

U četvrtak je na tom "svetom" parketu bilo veliko hrvatsko okupljanje. Euroliga se uporno promovira u SAD-u, na "Euro Classic" u Chicagu doveli su Maccabi ( Bender, sportski direktor Vujčić) i Milano ( Simon, Barać, trener Repeša). A loptu je podbacio, tko drugi nego jedan od najvećih, Toni Kukoč.

Izraelci su sjajno otvorili utakmicu (29-11 u prvoj četvrtini), Talijani u trećoj preokrenuli, no završnica, a samim time i pobjeda, pripala je Maccabiju: 85-79.

Amerikanci su se najviše zanimali za Dragana Bendera, 215 cm visokog mladića koji će u studenome proslaviti 18. rođendan. Skauti, GM-ovi... svi su promatrali još jednog u nizu nebrušenih dijamanata hrvatske košarke za kojeg se predviđa da bi već na sljedećem draftu, u lipnju 2016. godine, mogao ponoviti Hezonjin rezultat (5.) ili ga čak i nadmašiti.