Cropix
SJAJNA CEDEVITA

NAKON ŠEST GODINA HRVATSKA IMA ČETIRI POBJEDE U EUROLIGI 'Ovo je nestvarno, osjerćam da ne možemo izgubiti!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. studeni 2015. 09:49

Nisu (još) Golden State Warriorsi, ali košarkaši Cedevite europski su "road warriorsi". I treći put ove sezone slave gostujuću pobjedu. Nokautom u Limogesu (69-78) došli su na korak od povijesnog ulaska u Top 16, drugi krug Eurolige.

"Ovo mi je najdraža pobjeda jer se suparnik pripremao za nas i borio se za goli život. Osim toga, ni s Cibonom niti s Unicajom nisam pobijedio u Malagi", veselo je govorio trener Veljko Mršić.

Dvostruki uspjeh hrvatskog prvaka jer su nadoknadili i -4, s koliko su izgubili u Zagrebu. Tri kola prije kraja i Limogesu i Milanu bježe dvije pobjede i imaju bolji međusobni omjer, a Talijani još za dva tjedna dolaze u Draženov dom. Osmijeh se nije spuštao s lica.

"Uživamo. Osjećam se nestvarno", u "revijalnom" tonu komentirao je sinoć najbolji Luka Babić.

Domaćin se uzalud pripremao. Sjajna Cedevita je francuskom prvaku zatvorila pristup europskoj klupskoj eliti.

"Krenuli smo s jakom obranom, a samopouzdanje nam je otvorilo šut. Raduje me što smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu. Osjećamo da možemo svakoga pobijediti", rekao je još Babić koji je u drugom poluvremenu postigao 15 koševa.

Nakon šest godina Hrvatska ponovno ima klub s četiri pobjede u Euroligi, a već sada je ovo najuspješnija Cedevitina godina. Na premijeri dvije pobjede, lani tri, a sada su na omjeru 4-3.

Linker
22. rujan 2024 03:54