Tornado, zadarska navijačka skupina
 JURE MISKOVIC/CROPIX
BIJES TORNADA

Najžešći navijači Zadra bojkotiraju utakmice zbog novog pojačanja! Jednu stvar ne mogu mu oprostiti

Uoči ‘dalmatinskog derbija‘ i reprize finala PH na društvenim mrežama najavljuje se bojkot utakmica
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 11. listopad 2021. 16:53

Košarkaška priča na Višnjiku ne izgleda nimalo “proljetno”, jer momčad Zadra u regionalnoj ABA ligi, u tri odigrane utakmice, ne zna za pobjedu. Istina, u HT Premijer ligi bolje stoje, s omjerom 3-1, ali uz onaj poraz na otvaranju kontra Škrljeva, pa i pobjedu uz određeno mučenje u ogledu s Furnirom. Da se zaključiti da se onda u dalmatinskom derbiju Prvenstva Hrvatske sa Splitom moraju dobro oznojiti, ukoliko računaju na trijumf.

- Za utakmicu protiv Splita ne treba trošiti puno riječi. To je protivnik koji je u našem rangu, prošle sezone smo imali dosta izjednačeno finale s njima i ove godine se nalazimo u istoj situaciji u HT Premijer ligi i u ABA ligi. Mislim da će ovo biti tvrda utakmica u kojoj je pobjeda jako bitna i nama i njima. Pobjeda bi nama puno značila po pitanju uigravanja, jer trenutno nismo gdje želimo biti. Radimo na tome da budemo što bolji - kazao je Domagoj Vuković.

image
Pavle Marčinković
JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix

Ono što zasigurno muči trenera Ivana Perinčića, jest činjenica kako neće imati sve igrače na raspolaganju....

- Dalmatinski derbi, to je posebna utakmica koja nam dolazi u nezgodnom trenutku jer imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, Justin Carter sigurno neće biti u sastavu, Uroš Luković je upitan, dok Tomislav Buljan ima alergijsku reakciju na koži, njemu se zahvaljujem što je na vlastitu odgovornost sebe stavio na raspolaganju za utakmicu protiv Furnira, iako je preporuka zdravstvene službe bila da on tu utakmicu ne igra. Također, još uvijek ćemo biti bez Pavla Marčinkovića jer on ne može igrati HT Premijer ligu do prvog prijelaznog roka. Igramo kod kuće, odigrat ćemo najbolje što možemo, muški i čvrsto. Obrana će biti ključ utakmice, moramo iskontrolirati Splitov skok u napadu i moramo biti kompaktni,igrati kao momčad. Split igra sve bolje i bolje, oni polako dižu svoju formu i vidi se da je njima trebalo malo vremena da se poslože. Očekujem jednu tešku i tvrdu utakmicu - kazao je Perinčić.

image
Pavle Marčinković i Umberto Piasevoli
LUKA GERLANC/CROPIX Cropix

Iščitavajući ono što donose društvene mreže, na tribinama dvorane Krešimir Ćosić u sektoru Tornado neće se nalaziti navijači te navijačke skupine. Naime, najavili su bojkot zbog angažmana Pavla Marčinkovića, igrača kojem neki navijači očito nisu oprostili i zaboravili svojedobni prelazak u Cibonu i određene proslave u dresu zagrebačkog kluba. Reakcije onih koji redovito dolaze na utakmice, bez obzira tko igra u dresu Zadra i protiv koga se igra, ističu kako su uvijek uz svoj klub.

Linker
06. listopad 2024 08:29