Drago Sopta / CROPIX
ANTUNOVIĆ & PRKAČIN

'Mjesecima nas sustavno kradu, a Radić, Bilić i Miličević čine sve da Cibona nestane'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. veljača 2012. 17:01

Direktori Cibone Zdenko Antunović i Nikša Prkačin optužili su Danka Radića, Josipa Bilića i Božu Miličevića da žele uništiti Cibonu, a ne vjeruju da su suci utakmice protiv Partizana u poluvremenu udareni (Slovenac Kolar) i pljunuti (Crnogorac Rutešić).

- U službenom zapisniku ništa ne piše, policiji ništa nije prijavljeno, a nitko od 40-ak ljudi koji se tada nalazio u hodniku nije ništa vidio. Samo su oni galamili - ispričao je Prkačin o potencijalno najvećoj sramoti koja se u hrvatskoj košarci dogodila posljednjih godina.

Pokazali su tri ključne odluke (ako je u posljednjih 30 sekundi suđen faul Barboura na Mačvanu onda se trebao dosuditi i faul na El Aminu prije zadnjeg šuta, iako bi bilo bolje da nisu ništa sudili, a nije postojao ni faul Zubčića na početku produžetka) te od lige zatražili ekspertizu suđenja.

- Delegat Jović mi je defakto priznao krađu. Pitao sam ga zašto nas kradete, a on mi je rekao: ‘Bila je loša organizacija, u poluvremenu je bio incident sa sucima’. Čak i ako je postojala naša loša organizacija, to nije razlog da se ne sudi pošteno - naglasio je Prkačin.

- Mjesecima nas sustavno kradu, a Radić, Bilić i Miličević čine sve da Cibona nestane. Dobro se zna da Radić delegira suce, a Bilić mi je na pitanje ‘zašto tako’ rekao da se obratim Radiću - odriješit je bio Antunović.

Iako su prozvali dvojac iz HKS-a, Cibonini direktori rekli su da imaju problem s ABA ligom, a ne košarkaškim savezom. Izgleda da tako situaciju vidi i trener Cibone Jasmin Repeša koji zbog suđenja nije spavao dvije noći.

- Neću podnijeti ostavku - kratko nam je odgovorio na izravno pitanje hoće li prestati biti izbornik.

Podsjetimo, prozvani Danko Radić ujedno je i predsjednik HKS-a koji je izabrao Repešu za izbornika.

Linker
23. rujan 2024 20:58