Aleš Fevžer/CROPIX
PREPOROĐENI KOŠARKAŠI

Markotu zahvatila euforija: Slovenci su agresivni, Česi su atlete, a mi smo - životinje!

Ma, ne mogu zabiti koš, ali ako je već tako, onda dajem sve što imam u obrani, borim se, svi se borimo. Ovo ima smisla jer svi igramo jedan za drugoga - kaže Tomić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2013. 10:12

Kada je bilo najpotrebnije povukao je - najmlađi. Dario Šarić odigrao je kao pravi rutiner kada se lomio rezultat, a najveća nagrada je stigla s tribina. Više od dvije tisuće duša u celjskoj dvorani skandiralo je ime mladog Šibenčanina.

- Usporili smo Čehe, uvukli ih u našu igru, umrtvili ih, a onda smo im na koncu zadali udarac. Rekao sam sebi, "pucaj kao imaš priliku" i stavio sam. Šut je samopouzdanje, Blassingame u Ciboni šutira na treningu na 10-4, a na utakmici 5-5. Ovacije? Njih sam osjetio kao podršku cijeloj momčadi, iako su vikali moje ime, ti uzvici su bili za svakog mog suigrača jer bez njih niti ja ne bih ništa mogao - rekao je Šarić...

Luka Žorić je hrabro srce ove momčadi. Protiv čeha je odigrao najbolju utakmicu na prvenstvu.

- Ova Češka za nas traje 20 sati, još od produžetka protiv Slovenije. Zaspali smo u tri ujutro, do tada smo imali sastanak o Česima. Moje da dam energiju, da se borim, ja sam uvijek tu za takve stvari, tako je bilo od početka moje karijere. Ako je trebalo udariti, tu sam, ako se trebalo baciti na glavu, ja ću se prvi baciti. I samo to ću raditi i dalje - a njegov kolega Ante Tomić je dodao:

- Ma, ne mogu zabiti koš, ali ako je već tako, onda dajem sve što imam u obrani, borim se, svi se borimo. Ovo ima smisla jer svi igramo jedan za drugoga. I samo neka tako nastavi. Odmor će nam doći kao naručen jer smo i fizički i mentalno umorni.

Kapetan Roko Leni Ukić kaže:

- Ovaj put pomogli su nam, ne energijom, već kvalitetom, Žorić i Šarić. Trebamo širinu jer nakupio se umor, noge su bile teške, a nismo smjeli uprskati. Dobiješ Sloveniju, pa ispadneš od Čeha. To si nismo smjeli dopustiti. Borimo se jedan za drugog, mi smo momčad. A to sam htio da budemo.

Damir Markota je za kraj poentirao:

- Govorili su za Slovence da su agresivni, pa smo mi bili agresivniji. Govorili su za Čehe da su atletska momčad, pa smo se mi pokazali većim atletama. Očito smo - životinje!

Linker
23. rujan 2024 07:23