Lietuvos Rytas's Bojan Popovic (R) vies with Partizan Belgrade Bo McCalebb (L) during their Euroleague basketball Championship match in Vilnius, on November 12, 2009. AFP PHOTO/ PETRAS MALUKAS
 AFP
KOŠARKA

Lietuvos Rytas u Euroligi

Litavci su u finalu u Vilniusu svladali belgijskog prvaka Telenet iz Ostenda, kojega vodi hrvatski stručnjak Dario Giergia, sa 75-66 (41-43)
Piše: HinaObjavljeno: 04. listopad 2013. 23:20

Košarkaši Lietuvos Rytasa izborili su posljednje, 24. mjesto u ovosezonskoj Euroligi osvojivši kvalifikacijski turnir kojemu su bili i domaćini, u finalu su u Vilniusu svladali belgijskog prvaka Telenet iz Ostenda, kojega vodi hrvatski stručnjak Dario Giergia, sa 75-66 (41-43).

Lietuvos Rytas će igrati u skupini D sa Crvenom zvezdom (Srb), Lokomotivom Kubanom (Rus), Panathinaikosom (Grč), Laboral Kutxom (Špa) i Maccabijem (Izr).

U skupini A igrat će Budivelnik (Ukr), Fenerbahce Ulker (Tur), Nanterre (Fra), CSKA Moskva (Rus), Barcelona (Špa), Partizan (Srb), u skupini B Brose Baskets (Njem), Strasbourg (Fra), Anadolu Efes (Tur), Emporio Armani (Ita), Žalgiris (Lit), Real Madrid (Špa), a u skupini C Montepaschi (Ita), Galatasaray (Tur), Stelmet (Polj), Bayern (Njem), Olympiakos (Grč), Unicaja (Špa).

Euroliga počinje 16. listopada.

Ostend će s preostalih šest klubova koji nisu bili uspješni u kvalifikacijama za Euroligu ove sezone igrati u Eurokupu u kojem će sudjelovati i hrvatski predstavnici Cibona i Cedevita, a ždrijeb skupina je u subotu.

Linker
23. rujan 2024 03:32