TRAŽI SE PUTOVNICA

Lafayette o pozivu HKS-a: 'Ako me netko pozove u svoj dom, ne smijem razočarati'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. svibanj 2014. 11:37

Oliver Lafayette čekao je u petak navečer, u svom domu u Valenciji, poziv iz SN . Znao je čemu se radi, završio je jedan od treninga s Velimirom Perasovićem, pogledao je jedno euroligaško polufinale iz Milana i prije onoga drugoga otvorio dušu hrvatskoj javnosti, koja će ubrzo postati i njegova.

Oliver Lafayette danas je jedan od Amerikanaca u Europi, koji ima ime i prezime. A od sada će biti čovjek s europskom putovnicom, što će mu pomoći i u realizaciji novih ugovora, recimo, u Španjolskoj.

No, kako je uopće stiglo do kontakta s Hrvatskom?

- Nazvao me Nik.

Koji Nik?

- Sportski direktor reprezentacije Hrvatske.

A taj. Da, prezime Prkačin je teško izgovoriti nekom Amerikancu...

- On je bivši igrač Efesa, za koji sam i ja igrao, tako da je tu postojao kontakt. Kazao mi je da Hrvatska zainteresirana za mene. Rekao mi je da Hrvatska posjeduje jako talentiranu generaciju igrača i da im nedostaje za ukupnu sliku igrač mog profila.

I?

- Znate, moram vam priznati, osjećao sam se ponosnim, počašćenim što netko ima tako dobro mišljenje o meni. Za mene to doista nije mala stvar i nikada mi neće biti mala stvar. Moj je odgoj takav, ako te netko pozove u svoj dom, onda tu ne smiješ razočarati.

Dobro, što uopće Oliver Lafayette zna o reprezentaciji Hrvatske, o ljudima s kojima bi uskoro trebao dijeliti istu svlačionicu?

- Znam jako puno, zapravo. Tu je Ante Tomić, najbolji centar u Europi iz Barcelone, tu je Roko Ukić iz Panathinaiksoa, sjajan strijelac Bojan Bogdanović iz Fenerbahčea. Ma, gledao sam lanjski Eurobasket, sve sam ih znao. Dugo sam u Europi, imam dobar pregled terena, ha, ha, ha...

OK, ali vi ste Amerikanac, znate li uopće što nama znači igrati za svoju zemlju, znate li koliko navijači bdiju nad svakom utakmicom, znate li da igrati za reprezentaciju nosi puno, puno više emocija nego je to igrati za klub?

- Rekao sam vam da sam dosta dugo u Europi i da mi je sve jasno. Ne morate brinuti. Osjećam se blagoslovljenim što mi je pružena mogućnost da igram za vašu reprezentaciju. I to ću znati cijeniti, budite uvjereni!

Linker
22. rujan 2024 19:24