RASPAD U ZAVRŠNICI

Krstić i Katić se poigrali s Repešinim trupama: Srbi pregazili Hrvate u Istanbulu

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 23. kolovoz 2013. 20:44

Hrvatska košarkaška reprezentacija uvjerljivo je poražena od Srbije na Svjetskom kupu u Turskoj. Zbirno, u tri četvrtine smo se nekako nosili s njima, dok je potop uslijedio u zadnjoj dionici, kad se nismo znali obraniti od naleta raspoloženog suparnika.

Nimalo dobar početak za naše, kasnije se pokazalo i završetak, jer se Srbija organiziranijom igrom u napadu i čvršćom u obrani, nametnula , posebice u izravnoj borbi ispod obruča, pa se brzo odlijepila i otišla do vodstva 16:4. Prijetila je i veća razlika, međutim, povezala je Hrvatska svoje redove, napravila je seriju koja nas je u prvoj četvrtini ostavila na pristojnijem zaostatku.

Ali se ponovno posrnulo , pa smo neko vrijeme trpjeli razliku oko deset i više poena. S nekoliko ubačaja Drapera, potom dobrih rješenja Ukića i Bogdanovića, odmor se dočekalo na minus šest!

Jednako kao na otvaranju utakmice povukao je Tomić, imao je iza toga i suradnju drugih , odnosno, konačno nam se otvorio vanjski šut, najprije Markota, potom dva puta Tomas zabili su trice.

Ali je i Srbija odgovarala na isti način i svaki put kad bismo se približili, oni su znali kako pobjeći. napose u zadnjih pet minuta kad smo se tricom Tomasa primaknuli na 66-68. I onda raspad, izvana nas je razvalio Nedović, uvalio je tri trice u nizu, povrtaka za naše nije bilo!

Hrvatska - Srbija 71:88

ISTANBUL Dvorana Sport Toto SVjetski kup-

Hrvatska - Srbija 71:88 (13:21 , 22:20 , 22:21 , 14:26).

HRVATSKA: Tomić (8 ), Andrić (4 ), Draper (11 ), Bogdanović ( 7), Rudež , Tomas (16 ), Ukić (9 ), Simon (5 ), Markota (3 ), M.Delaš (4 ), Planinić (2 ), Šarić (2 ), A.Delaš.

SRBIJA: Nem.Krstić, Bogdanović (6 ), Bjelica ( 14), Marković (3 ), Mitrović , Nen. Krstić (19 ), Anđušić ( 8 ), Katić (18 ), Mičić(4 ), Nedović (9 ), Gagić (2 ), Kalinić (5 ).

Linker
22. rujan 2024 08:06