Damir Krajač/CROPIX
FINALNA SERIJA

Košarkaška euforija: Povratak će biti potpun kad se probudi i hrvatska reprezentacija

Piše: ArhivaObjavljeno: 05. lipanj 2012. 17:05

Košarka u Hrvata još je najmanje dva dana “in”, a možda i do kraja tjedna ako se finalna serija produži na maksimalnih pet utakmica. U utorak u 20 sati u “dvojci” Doma sportova počinje četvrta utakmica finala između Cedevite i Cibone (1-2) za koju će se opet tražiti ulaznica više.

Dosadašnje tri ukupno je odgledalo 14.500 gledatelja, s večerašnjim ogledom ta brojka će se zaokružiti na 18 tisuća.

Čak 900 pretplatnika

- U nedjelju je preko sustava Eventima u prodaju pušteno 2500 ulaznica, a prema naznakama mogle bi se rasprodati u rekordnom broju. Imamo i 900 pretplatnika - kažu u Cedeviti i poručuju:

- Savjetovali bismo što raniji dolazak u dvoranu jer se prošli put zbog gužvi ulazilo sve do kraja prve četvrtine.

“Dvojka” ima kultno značanje za zagrebačku košarku, a nakon desetljeća posvećenosti drugim sportovima novi život udahnula joj je Cedevita. Današnji trener crvenih Dražen Anzulović prisjetio se jednog od najvažnijih koševa u povijesti Cibone i koji je uvelike utjecao na razvoj hrvatske košarke.

- Da nije bilo Nakićevog “horoka” za naslov prvaka 1984. godine Dražen Petrović nikada ne bi došao u Cibonu.

Pretenciozno bi bilo reći da bi neki koš u večerašnjoj utakmici mogao na sličan način usmjeriti Cedevitinu budućnost, niti organizatori dozvoljavaju da se sjedi tik uz parket i stvori ambijent kao prije tridesetak godina, ali posljednjih tjedana košarka u Zagrebu živi u euforiji kakve godinama nije bilo. Zasluga je to i Cedevite i Cibone.

- Posao bez emocija nije prava stvar i užitak je što napokon igramo bez da se čuje škripanje tenisica - komentirao je Cibonin trener Jasmin Repeša i sagledao širu sliku.

- I Gripe su bile pune pred kraj sezone, a znamo da je u Zadru potreban samo jedan ‘klik’ da se isto dogodi. Košarka se definitivno vratila i u grad i u Hrvatsku, ali za potpuni povratak nužan je i veliki rezultat nacionalne vrste. Počevši od Slovenije sljedeće godine.

I Arena može biti puna

Anzulović je pohvalio oba kluba na promociji koju su napravili za košarku.

- Zanimanje ljudi podsjeća me na razdoblje u Ciboni kada smo na prijelazu iz 2003. u 2004. šest puta u Euroligi rasprodali dvoranu. Cedevita svake sezone napravi korak naprijed, a ako se povuku pravi potezi, tko zna, možda dogodine i Arena Zagreb bude puna na košarkaškoj utakmici.

Linker
24. rujan 2024 01:19