Damir Krajač / Cropix
NIJE IŠLO

KORMILAR CEDEVITE NAKON PORAZA 'Ma, bili su bolji, ali nešto mi baš strašno bode oči...'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 31. prosinac 2015. 12:43

U svojoj prvoj utakmici E skupine Top 16 faze Eurolige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović ugostila Lokomotiv Kuban. Rusi su u prvoj fazi skupinu C završili na prvom mjestu ispred Barcelone, Panathinaikosa i Žalgirisa, a zašto ih se smatra jednom od najboljih euroligaških momčadi u ovom trenutku pokazali su i u Zagrebu. Iako prvaci Hrvatske nisu odigrali lošu utakmicu, Lokomotiv Kuban slavio je sa 89:75.

"Lokomotiv je zasluženo pobijedio. Imali smo priliku vidjeti atletski izuzetno moćnu momčad. Bili su brži i reaktivniji, a ono što bode u oči je naš šut s linije slobodnih bacanja od 50%. Promašili smo 11 slobodnih bacanja i možda bi bili u nekoj boljoj šansi da je to bilo bolje. Iz ovog poraza trebamo nešto naučiti i u idućim utakmicama moramo biti bolji", rekao je trener Cedevite Veljko Mršić.

James White je bio prvi strijelac Cedevite, no to mu malo znači: "Oni su jedna od najboljih momčadi u Europi. Mi nismo odradili posao kako treba i kad su oni poveli teško ih je zaustaviti. U Top 16 igra se košarka više razine. Delaney im je glavni igrač, a mi nismo dobro na njemu odradili obrambeni dio i nismo dobro odradili naš plan igre. Moramo se okrenuti sljedećoj utakmici i nadam se da ćemo u njoj slaviti."

"Uživali smo igrati u ovoj povijesnoj dvorani", rekao je trener gostiju Georgios Bartzokas. "Mnogo velikih igrača igralo je ovdje i ovo nam je bila sjajna prilika da pokažemo svoje mogućnosti. U prvom poluvremenu nismo postojali u obrani, no u drugom smo počeli igrati mnogo bolje. Svaka gostujuća utakmica u Euroligi je teška i svakoj utakmici moramo pristupati posebno."

Linker
22. rujan 2024 07:04