Cropix
RECEPT ZA BUĐENJE

KAZNA ZA CEDEVITINE IGRAČE Veljko Mršić opet je zamahnuo bičem: 'Najviše me naljutilo prigovaranje'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. siječanj 2016. 10:28

Mrak je još uvijek patrolirao malaškim nebom, Cedevitina pratnja tek se snenim koracima vukla prema doručku, a u suprotnom smjeru stizali su košarkaši. Vraćali su se s prvog dijela kaznenog treninga.

Veljko Mršić ispunio je prvi dio “obećanja”, prvu posljedicu lošeg nastupa protiv Unicaje. Buđenje u šest ujutro pa 24 minute trčanja i istezanja uz obalu Sredozemnog mora. Temperatura ugodna, 15 stupnjeva, ali igračima nimalo privlačna aktivnost. Možda bi im bilo ljepše uz kakav pogled, ali u ovo doba godine sunce stidljivo počinje viriti iznad horizonta tek poslije osam sati.

- Čovječe, ovo je teško - procijedio je Pullen.

Nadovezao se Pilepić:

- Nije to ništa prema onome što nas još čeka danas.

White se prvi put susreo s takvim odnosom prema igračima.

- Čini mi se da je to dio košarke u Hrvatskoj, no ove sezone ionako nije bilo laganih treninga. Valjda će biti efekta. Nismo bili sebični, niti zli prema suigračima, možda smo samo previše gledali u druge i tražili pomoć.

Veljko Mršić je prvi put zamahnuo bičem nakon domaćeg poraza od Zadra i pokrenuo seriju od 11 pobjeda u ABA ligi. U istom periodu izboren je i ulazak u euroligašku kremu, Top 16.

- Poslije Zadra smo trenirali od sedam ujutro, ali znatno žešće. U nedjelju imamo utakmicu pa će ovaj trening biti manje težak. Gubit ćemo mi još utakmica, ali uvijek moramo izgledati kao momčad. Najviše me naljutilo upiranje prstom i prigovaranje. Smatram da igrači imaju pravo na egoizam, ali mora biti u službi momčadi. Protiv Unicaje je dosta njih previše razmišljalo samo o vlastitom učinku. Teren je slika moga rada i ja sam najveći krivac jer sam dopustio da ostavimo onakav dojam. Ne želim da se to ponovi pa sam upalio alarm. Nakon što smo dva i pol mjeseca izgledali kao ekipa, pojavile su se stvari koje moramo pod hitno riješiti. Umor nije alibi.

Čvrsto je uvjeren da je pronašao metode za vraćanje na pravi put…

- Moji treneri nisu bili ranoranioci pa se kao igrač nisam budio u takvo doba, ali sam često imao jako teške treninge. Morao sam im poslati poruku da su došli do granice koja se ne može tolerirati, a osjetljiviji su na rana buđenja, nego na jače treninge. Ne daj Bože da se dobije po džepu, ali takve kazne ne volim i mislim da do njih neće doći.

Opravdanje za kažnjavanje pronalazi i u tome što nije trener koji samo poseže za bičem. Bilo je i zobi.

- Ne znam tko bi im još dao slobodan Božić iako smo sutradan imali utakmicu, a zaslužili su i dva slobodna dana oko Nove godine bez obzira što smo već 4. siječnja igrali u Beogradu. Neka znaju da imam i jedno i drugo lice.

Promjene se očekuju već u nedjelju na Višnjiku. Cedevita igra protiv Zadra i Ante Nazora koji je iznenađujuće često pobjeđuje.

- Nema više čekanja, igrat će samo najbolji s treninga. Ako dođe Zubac bit će nas 14, i već od Zadra onaj tko neće pratiti naš ritam neće biti u momčadi. Igrat ćemo samo s onima koji donose rezultat pa makar to bila samo sedmorica igrača. Ostali će morati trenirati da bi došli na red.

Jedan od kojih se najduže očekuje kontinuitet utakmica na visokoj razini je Luka Žorić

- Sam Žorić treba pronaći problem, a ja ću valorizirati ono što vidim. Puno razgovaramo, ali te stvari ostaju unutar momčadi.

Linker
22. rujan 2024 01:38