Nenad Dugi / Cropix
SVI BJEŽE IZ TRNSKOG

Karamarko: Nemamo izbora, zbog nagomilanih dugova prodajemo Simona u Unicaju

Pustit ćemo ga, kao što smo pustili i drugu "svoju djecu" Tomića i Žorića. Kruno je dijete ovoga kluba i ako je njemu ponuda dobra, i nama je - rekao je Karamarko
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 20. veljača 2012. 19:16

Kruno Simon, sada je već sasvim izvjesno, ovaj tjedan odlazi u Španjolsku, u Unicaju iz Malage kod bivšeg klupskog kolege Luke Žorića. Ponuda koja je stigla vrlo je konkretna, a budući da u klubu zaokreću kurs, nema prepreka da ode. Naime, na taj će se način prebiti dugovanja prema Simonu, što nije mala stavka u poslovanju.

Uostalom, do sada po strani dopredsjednik kluba Tomislav Karamarko na tu temu kaže:

- Da, pustit ćemo ga, kao što smo pustili i drugu "svoju djecu" Tomića i Žorića. Kruno je dijete ovoga kluba i ako je njemu ponuda dobra, i nama je.

Nije baš isto, na spomenutoj ste dvojici kao klub zaradili, na Simonu nećete.

- Kako se uzme. Ako prebijemo dugove, zar to nije na neki način zarada?

U svakom slučaju, dugove ne negirate?

- Ne, mi nismo kao drugi da to skrivamo, već o tome javno progovaramo. I odmah činimo nešto da to saniramo.

S kim onda mislite nastaviti sezonu?

- S mladim igračima kojima smo ionako već ranije obećali da će dobiti priliku. Na žalost, treneri uvijek imaju neku presiju rezultata, pa tu stradavaju ambicije mladih igrača, no, to ćemo sada promijeniti. Mladi igrači će dobiti šansu. Mi smo svjesni, kažem još jednom, svega što smo do sada napravili, a to je jako puno, i činjenica je da smo u ovom trenutku stigli do limita. Stoga se moramo malo pregrupirati, malo se okrenuti vlastitom kadru i onda se opet vratiti na vrh za koju godinu. A sada ćemo borbu za vrh prepustiti nekim drugim, ambicioznijim i u ovom trenutku kvalitetnijim sredinama. I još nešto, pregovaramo s nekoliko stranih sponzora, rješenja se naziru, tako da nema straha za nas, nećemo propasti.

Linker
06. listopad 2024 19:26