Reuters
NBA LIGA

Kad Curry stisne 'play' cijela liga stane! Steph zapalio Washington s 51 košom i 11 trica

Mladi Dubrovčanin je za nešto manje od 20 minuta na parketu zabio 16 poena (šut 6/10, trica 4/6), a posebno se istaknuo s dvije "clutch" trice kojima je zaključio prvu i treću četvrtin
Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2016. 08:46

Taman kada smo pomislili da je malo stao, odmorio ruku i uzeo predah od suludih utakmica na koje nas je naviknuo ove sezone, Stephen Curry je ponovno pritisnuo "play" na svojoj igraćoj konzoli, također poznatoj i kao NBA liga.

MVP lige je u srijedu navečer utrpao 51 poen u gostujućoj 134-121 pobjedi njegovih Warriorsa nad Wizardsima te se tako na najbolji način najavio u Bijelu kuću, gdje će prošlogodišnje NBA prvake primiti najmoćniji ljubitelj košarke, Barack Obama.

Curry je utakmicu započeo nevjerojatno, s 25 poena i 7 trica već u prvoj četvrtini. Njegovu erupciju koševa publika u Washingtonu je popratila s glasnim "oooooo", a ni sam Steph nije mogao vjerovati što je sve ulazilo:

- Šutevi za koje osjećaš da su dobri su ulazili. Ali, ulazili su i oni za koje sam mislio da će promašiti. To je zabavan osjećaj i želim ga zadržati koliko god mogu.

Curry je poluvrijeme završio s 36 poena, a do kraja utakmice je usporio svoj nerealni tempo te završio ogled s 51 poenom (šut 19/28, trica 11/16), 7 skokova i 3 ukradene lopte. Sa 11 ubačenih trica izjednačio je osobni rekord, a samo mu je jedna falila da dostigne NBA rekord koji zajednički drže Kobe Bryant i Donyell Marshall.