Ronald Goršić/CROPIX
VELIKI DOBITAK

JAVNOST MOŽE ODAHNUTI Perasović potvrdio: 'Hezonja će igrati za Hrvatsku na EP-u'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 19. srpanj 2015. 01:20

Glavna košarkaška tema ili pitanje u Hrvatskoj posljednjih dana je, hoće li mlada NBA zvijezda, Mario Hezonja zaigrati za reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Dubrovčanin je u četvrtak posjetio i kamp reprezentacije, ali jasne informacije glede njegovog nastupa nije bilo.

Glavni problem bio je taj što je vodstvo Orlanda na čelu s trenerom Scottom Skilesom, od 20-godišnjeg košarkaša tražilo da se već u kolovozu pojavi na Floridi i počne prilagođavati NBA. Ipak, izbornik hrvatske reprezentacije, Velimir Perasović demantirao je priču i poručio kako će Hezonja sigurno nastupiti na EP-u.

- Zadnjih dana je bilo puno govora o mogućem otkazivanju nastupa Maria Hezonje na Eurobasketu 2015. Nije bilo nikakvih izjava ni od strane HKS-a, niti od mene kao izbornika a niti od samog Maria Hezonje. Razlog tome je komplicirana situacija u kojoj se našao Mario u odnosu na njegov novi klub Orlando Magic, a dijelom i zbog ozljede koju je zadobio na NBA ljetnoj ligi u Orlandu. Želja Marija za igranjem u reprezentaciji Hrvatske za mene koji sam bio u kontaktu s njim nikada nije bila upitna i nikada nisam sumnjao u to. Obavještavam Hrvatsku sportsku javnost da će se Mario Hezonja priključiti pripremama za Eurobasket 1.08.2015. kao i svi ostali NBA igrači.

Linker
23. rujan 2024 00:30