Ales Fevzer / CROPIX
KOŠARKA EP

Izvršni odbor FIBE odgodio odluku o ukrajinskom Eurobasketu za lipanj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2014. 12:06

Izvršni odbor Europske košarkaške federacije (FIBA Europe) na svojoj je sjednici u Münchenu odgodio odluku o Europskom prvenstvu koje bi se sljedeće sezone trebalo održati u Ukrajini...

Očekivalo se da će FIBA Europe oduzeti domaćinstvo Ukrajini zbog političke krize u toj zemlji, te potom raspisati natječaj za novog organizatora. Međutim, na zahtjev predsjednika Ukrajinskog košarkaškog saveza Aleksandra Volkova odluka je odgođena za sljedeći mjesec.

- Potrebni su nam ti dodatni tjedni kako bismo pronašli najbolje moguće rješenje, ne samo za Ukrajinu, nego i za ugled Eurobasketa - objasnio je Volkov.

O sudbini ukrajinskog EP-a će tako odlučivati novi sastav Izvršnog odbora koji će biti izabran na Generalnoj skupštini u nedjelju.

Podsjetimo, u ožujku je Izvršni odbor ovlastio tajništvo FIBa Europe da napravi plan za potpuno ili djelomično preseljenje Eurobasketa. Prema riječima glavnog tajnika Kamila Novaka, FIBA Europe je zaprimila pisma namjere 16 nacionalnih saveza koji su voljni preuzeti organizaciju EP-a.

Linker
21. rujan 2024 19:45