Cropix
PRVI ISPIT KOŠARKAŠA

Izbornik zadovoljan, ali...: 'Neke stvari još nisu sjele, daleko je to od onoga što bi mi htjeli'

Piše: HinaObjavljeno: 15. kolovoz 2015. 11:12

Hrvatski košarkaši u pripremnoj su prijateljskoj utakmici pred nastup na Eurobasketu u zagrebačkoj Areni svladali Njemačku sa 74-72 nakon produžetka.

Dario Šarić sa 18 koševa i 10 skokova predvodio je Hrvatsku, Bojan Bogdanović je dodao 15, a Luka Žorić 13 poena. U Njemačkoj je najefikasniji bio Maik Zirbes sa 14 pogodaka, Dennis Schroeder je dodao 13, a Dirk Nowitzki 11 ubačaja.

Nakon utakmice izbornik Velimir Perasović uglavnom je bio zadovoljan prikazanim, ali ipak vidi i mjesta za napredak.

- Krenuli smo u prvu i treću četvrtinu jako loše. Kao da smo bili impresionirani od prevelike želje da pokažemo najviše što možemo. Osim tih nekoliko minuta u prvoj i trećoj četvrtini, s ostalim mogu biti zadovoljan. Bilo je tu puno stvari koje se mogu popraviti, koje još nisu sjele. Kad naiđemo na ekipu koja nam razbije kretnje brzo odustajemo, počinjemo skraćivati akcije što je dokaz fizičke nemoći, ali i neuigranosti. Na tome se još puno može napraviti. Možemo biti zadovoljni obranom, borbenošću. Danas nam je problem bio skok što se utakmica više bližila kraju, dok u prve dvije četvrtine, dok smo još bili svježi, nije bio problem. Kad smo dominirali u skoku, imali smo deset poena prednosti. Igrali smo protiv čvrste momčadi kojoj je ovo peta utakmica i ne možemo biti nezadovoljni. Pobjeda nam dobro dođe da vjerujemo u ono što radimo. No, još je to daleko od onoga što bi mi htjeli.

Linker
22. rujan 2024 11:25