Paun Paunović/CROPIX
NAJTEŽI DANI U POVIJESTI

Igrači i veterani KK Splita: 'Gradonačelniče, hoćete li ugasiti i Splitsko ljeto?'

Da klub danas raspolaže kapitalom vlasništva dvorane situacija bi se sasvim drugačije odvijala - stoji između ostalog u priopćenju kojeg su izdali veterani kluba
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. rujan 2013. 14:16

Nakon posljednjih medijskih istupa gradonačelnika Ive Baldasar a koji je najavio gašenje košarkaškog kluba Split, na zajedničkoj medijskoj konferenciji na Gripama istupili su članovi udruge veterana KK Split-Jugoplastika i aktualni igrači Žutih.

Sukus gotovo 40 minutnog izlaganja kojem su glavnu riječ imali Rato Tvrdić i Željko Jerkov bio je pokušaj da se ukaže Gradu kako stečaj kluba nije nužan već da postoji način da se Split održi na životu.

- Sve ovo je stvorila politika, već 5 godina traje problikovanje, a za to vrijeme Grad je iako je financijski pomagao klub, postavljao i uprave, a financijski je mogao još i više pomagati. Gašenje se ne smije dogoditi. Sramota je da se postavlja kako je kao malo komplicirano boriti se s problemamima, pa ćemo klub i ugasiti. Zar ćemo onda sutra ugasiti i Splitko ljeto ili HNK! - rekao je proslavljeni bivši igrač Splita Željko Jerkov.

- Jedan od načina za kojeg smatramo da se može pomoći klubu je da i mi bivši igrači sudjelujemo u razgvoru s vjerovnicima, da ih uvjerimo da budu isplaćeni u idućih 5-6 godina. Glupo je da se ovakav klub baci na koljena i prevare stotine ljudi - kazao je Tvrdić.

U ime aktuanih igrača Splita govorio je Srđan Subotić.

- Najveći dio dugovanja kluba (n.p.a. 13 milijuna kuna iznosi dug za koji klub nema pokrića) odnosi se na dugovanja prema radnoj zajednici i igračima. Ako smo mi spremni da se dio dugovanja oprosti i da dio dobijemo kroz određeno razdoblje, onda stvarno neznam zašto je potrebno gurati klub u stečaj.

Između ostalog na emotivnoj medijskoj konferneciji bilo je govora i o košarkaškoj dvorani na Gripama. Naime splitski hram košarke niz je godina od svoje izgradnje bio u vlasništvu kluba koji ju je i izgradio da bi pred proces preoblikovanja ona postala imovina Grada nad kojom klub sada ima samo koncesiju.

- Da klub danas raspolaže kapitalom vlasništva dvorane situacija bi se sasvim drugačije odvijala - stoji između ostalog u priopćenju kojeg su izdali veterani kluba.

Linker
23. rujan 2024 07:26