IZRAELSKI DANI U SLIKAMA

Iako su poraženi u velikom finalu, momci iz Cedevite Izrael su napustili ponosni!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2012. 20:10

SLIKA 1 Idemo do kraja - U Zagrebu je počelo svitati, a na Plesu je krenulo okupljanje. Još jedan veseli čarter u organizaciji Atlantic Grupe. I svi sa smo jednom željom. Pobijediti Partizan. Priča je već poznata, iznad Mediterana se orilo “idemo do kraja”. Iako je malo tko iskreno u to vjerovao. Tel Aviv nas je dočekao okupan suncem, što je samo dodatno ugrijalo atmosferu. Iako je iza Cedevite bilo teško razdoblje, nekoliko blijedih izdanja u Ligi za prvaka, tjedni u kojima se Cibona nametnula kao favorit broj jedan za naslov prvaka Hrvatske. No, ovo nisu bili dani u kojima se pričalo o Ciboni, ovo je bila proslava jedne velike regionalne sezone Anzulovićeve momčadi. Slavilo se od Plesa do Nokia Arene...

SLIKA 2 Doš’o je i taj dan...

Pred njima je bilo 40 minuta u kojima su trebali potvrditi da su ove sezone najbolji u regiji. Pred njima je bio peterostruki uzastopni prvak Partizan koji godinama nabija komplekse našim klubovima. Međutim, Cedevita je na Final Four došla kao druga iza Maccabija i s - misijom. Nikola Vujčić je Final Four ABA lige najavio riječima: “nema ljepše dvorane za igrati košarku od Nokia Arene”. Njegove slike po hodnicima dokaz su neobjektivnosti, ali izraelski hram košarke mora u svakom treneru i igraču probuditi nešto više. Iako Cedevita i Partizan to nisu pokazali na parketu. - Previše nervoze, tako je to na svakom Final Fouru, u bilo kojem natjecanju - pojasnio je trener Cedevite Dražen Anzulović. Bila je to utakmica za zaborav, ali polufinale za pamćenje...“Doš’o je i taj dan, umro je Partizan!”

SLIKA 3 Mi smo svoje napravili - I tu je počelo. Kapetan Marino Baždarić je nakon pobjede nad Partizanom zaključio “mi smo svoje napravili”, Vedran Vukušić objasnio da će “uživati u utakmici”, a Anzulović pokušao držati tenzije riječima “ovo nije izlet”. Nada je tinjala, barem je tako izgledalo. Slobodna nedjelja koju su igrači proveli sa suprugama i djevojkama, važnim dijelom Cedevitina kontingenta navijača. Iako je pred njima bio Maccabi, utakmica u kojoj su pred nešto manje od 11.000 navijača mogli ispisati povijest. - Pokazali smo da možemo igrati protiv njih - rekao je Chris Warren, dok se Marko Car hrabrio: - Nije Maccabi ništa posebno, dva puta smo bili blizu pobjede.

SLIKA 4 Razočarani, ali ponosni - Nije se dogodilo. Maccabi je osvojio ABA ligu već u prvoj četvrtini. - Trebali smo biti agresivniji u obrani, čvršće i pametnije otvoriti utakmicu - iskreno je pričao Vedran Vukušić. S kojim je Anzulović, kao i s Marinom Baždarićem možda trebao krenuti u petorci. Ovako je Cedevita “šaptom pala”, Maccabi je otišao na 27:11 nakon prvih deset minuta... - Bez da smo ušli u bonus - razočarano će Zula. Znali su što očekivati, morali su biti spremni na to da ih Maccabi želi nagaziti odmah na početku. Ali oni su se zadovoljili ulaskom u finale. Iako su se mogli barem “potući”, napraviti više od tri faula u prvoj četvrtini. Pa čak i ako su domaći igrači bili prebrzi za njih, udariti se uvijek može. I nije to nesportski, ne bi to bio nedostatak fair-playa, već jednostavno poruka “možete nas dobiti, ali nas nećete zgaziti”. Njima je “prvo mjesto u regiji” bilo dovoljno. - Ponosan sam na našu sezonu u ABA ligi, ponosan na igrače, ali sam kao trener razočaran načinom na koji smo otvorili finalnu utakmicu.

Linker
24. rujan 2024 12:29