fiba.com
POVRATAK OTPISANIH

HRVATSKA JE APSOLUTNA SENZACIJA SP-a Pogledajte kako su naši košarkaši pregazili favorita i ušli u finale!

Kad su ih svi već bili otpisali, oni su odigrali za povijest. Hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva i to u velikom stilu. Bez tri najbolja igrača, naši su juniori pregazili favoriziranu Tursku sa 91:56.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 04. srpanj 2015. 21:11

Iako se očekivala velika borba u kojoj su ljubitelji košarke prednost davali odličnoj turskoj reprezentaciji, hrvatski su klinci ponovno napravili čudo i bez tri najbolja igrača doslovno deklasirali uglednog protivnika. Bila je to i svojevrsna osveta Turcima za bolni prošlogodišnji poraz u polufinalu Europskog prvenstva U-18.

Već na poluvremenu bilo je 16 razlike (44:28), a pogled na semafor i 35 poena prednosti na kraju utakmice zapalili su srca hrvatskih navijača uoči velikog finala i bitke za svjetsko zlato.

Briljirao je Marko Arapović sa 25 koševa, 15 skokova i 6 asistencija. Ivica Zubac upisao je 20 poena i 9 skokova, Nik Slavica ubacio je 17, a Luka Božić 15 koševa.

Kod Turske najbolji je bio Egemen Guven sa 12 koševa.

"Znali smo da Turska baš i ne igra najuvjerljivije. No, kako god, bili su jaki na svim pozicijama, ipak su prvaci Europe. Osvetili smo im se na najbolji mogući način i otkrili smo njihove nedostatke. Zaista smo odlično pripremili utakmicu. Cijeli susret smo bili borbeni i koncentrirani, jednostavno smo kontrolirali sve od samog početka", kazao je izbornik Ante Nazor nakon utakmice.

Hrvatska će u finalu igrati protiv košarkaša SAD koji su u drugom polufinalnom ogledu bili bolji od Grčke 82–76.

Hrvatska i SAD već su igrali međusobno u skupini. Amerikanci su slavili 103-81.

Finale Svjetskog prvenstva je u nedjelju u 19:30.

Podsjetimo, Hrvatska je do finala stigla bez trojice najboljih igrača ove generacije - zbog ozljeda na prvenstvu nisu nastupili Žižić i Mazalin, dok je Bender izostao zbog već poznate afere s HKS-ovim sponzorskim ugovorom.

Što bi tek bilo da su oni tu...

Linker
22. rujan 2024 20:22