AFP
ORLANDO

Howard bez doigravanja i OI

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. travanj 2012. 22:10

"Sve dok je Stan Van Gundy trener, ja neću igrati!" - navodno je vlasniku NBA momčadi Orlando Magic Richu DeVosu poručio najdominantniji košarkaški centar današnjice Dwight Howard...

Sezona je definitivno gotova za centra Orlanda Dwighta Howarda. Sam je košarkaš u razgovoru za ESPN.com najavio da će uskoro na operaciju leđa što znači da ga neće biti niti u Londonu...

All-Star centar Magica obznanio je da mora na operaciju leđa, a informaciju je potvrdio i generalni menadžer kluba Otis Smith u četvrtak navečer.

- U najboljem je Howardovom interesu da tu operaciju obavi što ranije – rekao je Smith, a izostanak s Olimpijskih igara najavio je igračev menadžer Dan Fegan.

- Operacija koju će u petak u Los Angelesu obaviti sigurno će ga spriječiti u nastupu za reprezentaciju u Londonu.

- Pokušao sam igrati, ali stanje se samo pogoršavalo – rekao je Howard o problemu koji ga muči još od ožujka.

- Liječnici predviđaju da s rehabilitacijom mogu početi odmah po zahvatu, a za puni ritam treninga trebao bih biti spreman za oko četiri mjeseca. Nisam posebno zabrinut jer ću se sigurno vratiti još jači – naglasio je centar Orlanda.

Predsjednik američkog košarkaškog saveza Jerry Colangelo u četvrtak navečer još nije bio upoznat s Howardovom odlukom, pa nije želio špekulirati o eventualnim posljedicama po olimpijsku momčad SAD-a. Svoje žaljenje zbog izostanka Howarda s popisa putnika za London već je izrazila i najveća zvijezda američke reprezentacije LeBron James.

- On je bio važan dio naše reprezentacije i jako sam tužan što smo ga izgubili zbog ozljede – izjavio je košarkaš Miamija.

Linker
22. rujan 2024 05:00