Mario Hezonja

 CORDON PRESS/DDP USA/PROFIMEDIA
‘POKOPALE‘ GA IZJAVE

Hezonjina transfer-sapunica: Barça odustala, a ugovor je već potpisan!? ‘Vidio sam ga na svoje oči‘

Selidba iz Madrida u Barcelonu činila se kao gotova stvar, no od transfera, čini se, neće biti ništa
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 06:30

Vijest o prelasku Marija Hezonje iz Reala u najvećeg rivala Barcelonu šokirala je košarkašku javnost, ponajprije zato što je dva dana ranije, nakon osvajanja španjolskog prvenstva s Madriđanima, svojim izjavama dao naslutiti ostaje u Realu.

- U Madridu su me dočekali raširenih ruku kada su o meni govorili laži i volio bih uzvratiti svu tu ljubav - kazao je Hezonja nakon pobjede nad Murcijom pa dodao:

- Želio bih dati Real Madridu i našim navijačima još više titula u nadolazećim godinama. Nadam se da će se to dogoditi.

Ispostavilo se da su te riječi "pokopale" Hezonju i njegove odnose s oba kluba. Navijači Barcelone nedvosmisleno su poručili klubu da ne žele igrača koji je samo dan ranije izjavljivao ljubav rivalskom klubu, dok s druge strane navijači Reala ne mogu vjerovati da je Hezonja sve to govorio dok je već imao potpisan ugovor s Barcelonom. Za kojeg Katalonci doduše tvrde da ne postoji!

"Zanimala nas je budućnost Hrvata prije završne faze Eurolige, jer je bilo interesa sa svih strana, ali nikada ništa nije potpisano. Nije bilo nikakvog sporazuma i onda smo procijenili druge opcije koje se čine boljima", demantirali su iz Barcelone službeni dogovor.

image
ODD ANDERSEN Afp

Međutim, duboko upućeni novinar Marce, koji ovaj slučaj prati već pet mjeseci, tvrdi da ugovor postoji!

"Na svoje sam oči vidio taj dogovor utjelovljen u dokumentu potpisanom rukom predstavnika Barcelone i samog Hezonje. Druga stvar je da se Barcelona sad pokušava opravdati kod navijača tako što govori da ovaj sporazum ne postoji ili tvrdi da ne vrijedi. Zapravo, formalni ugovor nije mogao biti prezentiran ACB-u sve dok Hezonja formalno ne okonča svoj ugovor s Realom 30. lipnja. I tada bi Real imao određeno vrijeme da mogu iskoristiti, ako žele, pravo prvokupa igrača, što bi ih prisilio da izjednače ponuđenu plaću, kao i sve klauzule uključene u ugovor", piše Nacho Duque i dodaje:

"Kontroverza se sada vrti oko toga je li ovaj sporazum, koji postoji koliko god ga Barcelona poricala, mrtvo slovo na papiru kako tvrdi Barca ili je obvezujući. Ono što je jasno jest da ako obje strane ne postignu sporazum o poništenju tog sporazuma, stvar može završiti na sudu i sudac će odlučiti o tome. Ili se dogovoriti s Barçom, poništiti ugovor, ili presuditi u korist igrača, pri čemu bi klub morao ispoštovati dogovoreno ili, gdje je potrebno, obeštetiti Hrvata".

image
NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sapunica oko Marija Hezonja tako traje i dalje, a jedino što je sigurno jest da on sljedeće godine neće igrati za Barcelonu. Koja je već pronašla njegovu zamjenu - u Kevinu Panteru.

Linker
16. lipanj 2024 06:33