Ronald Goršić/Cropix
LIJEPO IZNENAĐENJE

HEJA, HEJA! Cibona u dramatičnoj završnici napravila uspjeh godine!

Košarkaši Cibone ostvarili su veliki uspjeh izborivši plasman među 16 najboljih momčadi FIBA Eurokupa.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 03. veljača 2016. 22:22

Za jedan poen bolja koš-razlika Cibone pogurnula je Zagrepčane u osminu finala Fibinog Eurokupa, u kojem će igrati protiv litavskog Juventusa iz Utene.

Nakon što su pobijedili u Le Havreu (92-93), Zagrepčani su pratili dramatičan rasplet utakmice Energia - Pieno (86-101). Litavcima su na kraju nedostajala dva poena da bi prestigli Cibonu, iako su u jednom trenutku imali i 23 koša prednosti.

S obzirom na to da su sve četiri momčadi završile s omjerom 3-3, odlučila je ukupna koš-razlika. Energia je najbolja s +11, Cibona druga s dobrih -2, Pieno se dovukao do nedovoljnih -3, a Le Havre je posljednji s -6.

Ante Žižić ponovno je bio najbolji (19+8), a važno je istaknuti i dobro vođenje momčadi Žan-Marka Šiška.

Prva utakmica osmine finala trebala bi se igrati 17. veljače, na dan polufinala Ćosićevog kupa. U HKS-u tvrde da će Fiba pomaknuti termin svoje utakmice, ali nezgodno je to što Cibona 10. veljače treba igrati u finalu Ćosićevog kupa.

- Ponosan sam na dečke. Bilo je teško jer smo usput pratili i rezultat iz Rumunjske. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u posljednjoj minuti bio odličan - rekao je Mulaomerović.

"Samo želim reći da sam jako ponosan na svoje dečke zbog njihovog truda i energije. Bila je teška utakmica jer smo pratili što se događa u drugoj utakmici. Nismo baš bili pametni u obrani i napadu, ali Šiško je u zadnjoj minuti bio odličan. Jako mi je drago da smo prošli dalje, nadam se da ćemo nastaviti igrati ovakvu vrstu obrane i biti pametni kao danas," kazao je Cibonin trener Damir Mulaomerović.

Na koncu su sve četiri momačadi zaključile natjecanje sa po tri pobjede i tri poraza, a dalje idu Energia i Cibona.

REZULTATI:

Le Havre - CIBONA 92-93

Energia - Žvaigždes 86-101

LJESTVICA:

1. Energia Targu Jiu 6 3 3 +11 9

2. CIBONA 6 3 3 −2 9

3. Pieno Žvaigždes 6 3 3 −3 9

4. STB Le Havre 6 3 3 −6 9

Linker
22. rujan 2024 11:24