POVIJESNI USPJEH

FEŠTA NA PLESU Vratili se srebrni juniori, medalju s Krete dobio i Lovro Mazalin

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. srpanj 2015. 22:10

Na Plesu je VIP salon uglavnom rezerviran za hrvatske sportaše. Ovaj put tamo je dočekana hrvatska reprezentacija U-19, koja se vratila iz Grčke sa svjetskim srebrom. Kao i uvijek, za govornicom su se redali čelnici Saveza, predstavnici HOO-a, izaslanik gradonačelnika, ali svi su čekali da se prisutnima obrati kapetan reprezentacije Marko Arapović.

- Drago mi je što smo se okupili u ovako velikom broju jer mi ovo igramo radi vas, radi Hrvatske - rekao je Arapović.

- Na Kreti smo pokazali jedinstvo kakvo nije imala ni jedna ekipa na turniru. Na kraju nas je od zlata dijelila ta jedna lopta koja nije ušla, ali bitnija je bila ona prija koja nam je dala još pet minuta borbe s Amerikancima.

Uvijek pobijediti

Kao pravi sportaš, Marko je odmah odbacio priču o “srebru zlatnog sjaja”....

- Ja uvijek želim pobijediti i biti prvi. Htio sam to i sada, želio sam zlato!

Ovaj put nije ga osvojio, ali zajedno sa svim suigračima nema za čim žaliti.

Što su napravili, možda se najbolje vidjelo na izrazu lica izbornika Ante Nazora. Silno ponosan Nazor je još jednom zahvalio ovim momcima na svemu što su dali.

- Žeđ za uspjehom koju su pokazali bila je zaista nevjerojatna - rekao je Nazor, koji je ovo srebro posvetio bivšem predsjedniku Hrvatskog košarkaškog saveza.

- Danko Radić vjerovao je u mene i ja mu zahvaljujem.

Naše mlade reprezentativce na Plesu je, naravno, dočekala i torta, a nakon što su je razrezali, Marko Arapović nastavio je pričati kako je vodio ovu reprezentaciju, Nik Slavica bezbroj je puta morao opisati sad već legendarnu blokadu Tatumu, a Ivica Zubac objašnjavao je kako je to postao najbolji centar u nedjelju završenog turnira.

U Zagreb su s Krete došle sve medalje, dakle, i ona za Antu Žižića, dok je 12. dobio - Lovro Mazalin. Tako su na slavljeničkoj večeri u Grčkoj odlučili igrači....

Linker
23. rujan 2024 02:28