AFP
KOŠARKA - EUROLIGA

Efes dočekuje CSKA s novim trenerom: Na dostojan način želimo se oprostiti od Eurolige

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. ožujak 2012. 11:51

Vodeća pozicija u prvenstvu Turske nije zadovoljila upravu Efesa i nakon ispadanja iz turskog Kupa i pogotovo nakon što su izgubili sve šanse za prolaz u četvrtfinale Eurolige raskinuli su sa trenerom Ufukom Saricom i na njegovo mjesto doveli Iliasa Zourosa. Saricova posljednja utakmica bila je prvenstveni poraz od Banvitspora u subotu.

Trener Zouros nije mogao dobiti težeg prvog suparnika od moskovskog CSKA. Jedina pozitivna stvar je što su moskovljani već prije osigurali prvu poziciju u skupini i postoje neke naznake da bi trener gostiju Kazlauskas mogao odmarati neke igrače.

Efesu se vratio Kerem Gonlum, tako da je jedini igrač na listi ozlijeđenih Ermal Kurtoglu. Prije utakmice protiv CSKA novopečeni trener Zouros je izjavio:

- Nažalost, nemamo više šansi za plasman u četvrtfinale. No sad nam stiže ponajbolja momčad Europe i napravit ćemo sve da se na dostojan način oprostimo od Eurolige te da se možemo u potpunosti koncentrirati na domaće prvenstvo.

U ovom trenutku CSKA je mnogo kvalitetnija i bolje posložena momčad. Ako gosti uđu na pravi način u utakmicu šanse Efesa nisu velike. No s druge strane domaćini imaju igrače spremne kazniti eventualan podcjenivački pristup CSKA.

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza u Istambulu od Galatasaraya, CSKA je prošli tjedan trebao pobjedu protiv Olympiacosa, kako bi osigurali prvo mjesto u skupini. Zato su krenuli snažno od samog početka i Grci u Moskvi nisu imali apsolutno nikakve šanse. 30:16 bilo je nakon prve četvrtine, 54:26 na poluvremenu. Svih dvanaest igrača dobilo je po 7 ili više minuta, uključujući i Viktora Khryapu koji se vratio nakon pauze od dvadesetak dana zbog ozljede. Voroncević je bio prvi strijelac sa 15 poena, dok je Teodosić dodao 14. Pet tisuća navijača moskovskog kluba mogli su otići kućama vrlo zadovoljni.

- Prije svega se zahvaljujem našim navijačima na izvanrednoj potpori. Bilo je veliko zadovoljstvo igrati u našoj dvorani večeras. Momci su bili vrlo fokusirani od početka do kraja ove iznimno važne utakmice. Drago mi je da je Viktor ponovo s nama - rekao je poslije utakmice trener Kazlauskas.

Vikend je donio dvoboj sa Spartakom u VTB ligi i sličnu priču onoj protiv Olympiacosa. Ponovo su Moskovljani odigrali maestralnu prvu četvrtinu i praktički već nakon 10 minuta riješili utakmicu. Spartak je uspijevao držati egal sljedeće dvije četvrtine, da bi na kraju prednost domaćina bila podebljana na konačnih 74:53. Ovom pobjedom CSKA je praktički riješio pitanje prvog mjesta u skupini.

S obzirom da su se, dakle, u prethodnim utakmicama borili za prva mjesta u skupinama, vjerojatno će im dobro doći jedna utakmica revijalnog karaktera kao ova večeras.

- Sve su utakmice Eurolige važne. Siguran sam da će obje momčadi dati sve od sebe da dođu do pobjede, jer je to važno zbog mentalne čvrstine i samopouzdanja. Činjenica da utakmica o ničemu ne odlučuje dat će trenerima priliku da malo više eksperimentiraju, što će je učiniti još zanimljivijom - rekao je u najavi susreta trener Kazlauskas.

Šiškauskas i Kurbanov propustili su utakmicu protiv Spartaka, dok je Sokolov odigrao samo 6 minuta. Prema vijestima iz kluba, sva trojica propustit će i večerašnji dvoboj.

Ostali parovi:

Olympiacos - Galatasaray (20:45)

Montepaschi - Real Madrid (20:45)

Unicaja Malaga - Bilbao (20:45)

Linker
23. rujan 2024 21:22