Damir Krajač/CROPIX
SMJENA U PODSUSEDU

Dražen Anzulović više nije trener Cedevite, u klub sezonu smatraju podbačajem

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 09. lipanj 2012. 15:15

Negdje drugdje bi to bilo čudno, no, otkaz treneru koji je potpisao najuspješniju sezonu u klupskoj povijesti nije ništa novo za Cedevitu...

- Nakon sastanka i analize cjelokupne sezone razišli smo se s trenerom Anzulovićem iskoristivši opciju u ugovoru.

Tako je to zapakirao sportski direktor Matej Mamić, iako je priča o “opciji u ugovoru” tek mazanje očiju. Zula je, naime, imao ugovor i za sljedeću sezonu, pa je jasno da se tu radi o klasičnom otkazu. Čiji je rad Mamić ocijenio “maksimalno korektnim” te dodao da su “imali dobar odnos i suradnju”.

Za razliku od Ace Petrovića s kojim prošle godine nije potpisan ugovor, iako je i on s Cedevitom napravio neke stvari koje su novost za ovaj klub, otkaz Anzuloviću je prilično nelogičan s obzirom na to da je riječ o treneru koji je osvojio Kup, igrao finale ABA lige te osigurao nastup u Euroligi dva mjeseca prije kraja sezone.

Međutim, kako je Zula prije godinu dana bio tek četvrti “pick” jer je Cedevita prije njega razgovarala s Jasminom Repešom, Velimirom Perasovićem i Sašom Filipovskim, nitko ne bi trebao biti šokiran ovom odlukom Uprave, pogotovo nakon što je predsjednik Mladen Veber poraz u finalu PH od Cibone odmah po završetku četvrte utakmice ocijenio “podbačajem”.

- Zahvaljujem se treneru Anzuloviću s kojim smo napravili još jedan iskorak, iako na kraju nismo ostvarili sve zacrtane ciljeve. Pred nama je Euroliga u kojoj se želimo predstaviti na najbolji mogući način i u novoj sezoni očekujemo još jedan korak više - zaključio je Mamić.

Linker
24. rujan 2024 03:19