KK Dinamo

KOŠARKAŠKI PLAVI

Dinamo u prostorijama ‘velikog brata‘ najavio svoju najveću utakmicu: ‘Svima je jasno koliko je ovo važno‘

Zagrebački košarkaški premijerligaš u utorak igra kvalifikacije FIBA Eurokupa protiv Dijona
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 20. rujan 2024. 20:20

Kulisa za najavu sezone bila je ona kojoj su se u KK Dinamu samo pred koju godinu tek mogli nadati. U sobi za medije velikog Dinama, onog GNK, košarkaški je brat secirao planove za novu sezonu.

Ona će početi u utorak, od 19.30 sati, u Draženovoj dvorani, gdje će Dinamo prvi puta zaigrati u ozbiljnom europskom klupskom natjecanju, pokušati u dva sudara s Dijonom napraviti mali podvig i izboriti utakmice po skupinama. S obzirom na to da hrvatskih klubovima već godinama nema u europskim kupovima, ovaj pokušaj Dinama treba pozdraviti.

Dinamo će u novu sezonu uvesti i novi trener. Josip Sesar više nije trener Dinama, dok se klub odlučio za mladog osječkog stručnjaka Vanju Miljkovića.

- Svima je jasno koliko je važnost ove utakmice protiv Dijona, jer smo jedini hrvatski klub koji će zaigrati u europskim utakmicama ove sezone. Stoga očekujem daće nas podržati i navijači i da ćemo ukupno imati dobru posjećenost.

Puno veterana u momčadi

Miljković je preuzeo Dinamo koji se malo promijenio u odnosu na novu sezonu. U momčadi više nema Mislava Brzoje, Ivana Vrgoča i Stipe Dugandžića, dok su novi ljudi u rotaciji Filip Paponja, Slovenac David Kralj i Fran Jacović. Naravno, i trener Miljković.

- Odmah nakon te utakmice protiv Dijona, krenut će i nova sezona domaćeg prvenstva koje otvaramo protiv Zaboka. Prema svim najavama mogu izraziti zadovoljstvo time što će domaće prvenstvo biti konkurentnije nego lani, opet su tu klubovi iz velikih gradova kao što so Osijek i Rijeka. Trebat će malo vremena da se tu iskristaliziraju pozicije, a mi ćemo pokušati ponoviti rezultate kao lani, pa i biti i bolji. Ne vidim razlog zašto to ne bi bilo tako.

U momčadi je puno veterana poput Ivana Novačića, Hrvoja Garafolića ili Filipa Kraljevića. Međutim, Miljković naglašava:

- Svi vole igrati atraktivno i brzo. Pogledao sam lanjske utakmice, s obzirom na to da su tu na okupu većinom isti igrači, izgrađeni su odnosi, to je dobro. Uvijek sam uživao raditi i s mladim igračima, pa imamo i takve, dečke s puno ambicija. Tu su i pojačanja koja će nam donijeti dodatnu energiju. Kao trener volim agresivnu obranu i to je neka promjena na kojoj smo radili, dok je odgovor igrača bio jako pozitivan. Bivši trener Josip Sesar ostavio je ovaj kolektiv u jako dobrom stanju, sve je to povezanom s trenerskim radom i stilom, nadam se da će jednog dana nešto ostati i iza mene.

Slovenac Kralj će biti nositelj

Kapetan Hrvoje Garafolić stigao je na presicu s nasljednikom. Kaže, neće sin biti košarkaš, prije nogometaš. Takav je bio uostalom i ambijent.

- Odradili smo odlične pripreme, svi smo zdravi, roster je manje-više isti kakav je bio i lani. Dogodile su neke promjene, umjesto Dugandžića sada je tu Paponja, Jacović će imati svoju ulogu, Kralj je fenomenalni individualac čija je karijera do sada bila “ispod radara”. S nama su i mladi igrači. Kemija je u momčadi jako dobra. Na kraju će sve ovisiti o dosta faktora, ali važno je da ostanemo zdravi, jer se tako možemo nadati dobrom rezultatu. Utakmica s Dijonom je najveća utakmica u klupskoj povijesti i jako smo uzbuđeni uoči tog sraza. Postoji veliki respekt prema protivniku, koji ima izuzetnu vrijednost, uostalom, riječ je osvajaču francuskog Kupa u protekloj sezoni.

I za kraj je predstavljen novi igrač. Slovenac David Kralj trebao bi odmah uskočiti u ulogu jednog od nositelja.

- Odradili smo pripreme i jako smo motivirani uoči prvog službenog nastupa. Kondicijski smo odlično spremni i vjerujem da ćemo Dijonu moći fizički dobro odgovoriti.

Linker
20. rujan 2024 20:23