Krunoslav Simon
 AFP
UZBUDLJIVO U EUROLIGI

Devet poena Simona u porazu Efesa, Žalgiris slavio s čak 37 razlike, Pao u Ateni ‘razbio‘ Albu...

Na ljestvici vode Barcelona i CSKA sa po 25 bodova
Piše: HinaObjavljeno: 18. prosinac 2020. 08:27

U susretu 15. kola košarkaške Eurolige Anadolu Efes je u Istanbulu izgubio od Armani Milana sa 69-72, a za turski sastav je devet koševa ubacio hrvatski košarkaš Krunoslav Simon.

Kod Talijana najefikasniji je bio Kevin Punter sa 18 koševa, dok je Efes predvodio Vasilije Micić sa 20 koševa i osam skokova.

Simon je za 34 minute zabio devet koševa uz četiri skoka i tri asistencije. Domaćinu je to bio osmi poraz, dok su Talijani upisali devetu pobjedu.

U druga dva susreta igrana u četvrtak Panathinaikos i Žalgiris su ostvarili uvjerljive pobjede, Pao je u Ateni porazio berlinsku Albu sa 92-69, dok je Žalgiris u Kaunasu deklasirao Fenerbahče sa 99-62.

Panathinaikos je do pete pobjede vukao Ioannis Papapetrou sa 22 koša, četiri asistencije i četiri skoka, dok su Howard Sant-Roos i Nemanja Nedović postigli po 13 koševa.

U berlinskoj ekipi najefikasniji su bili Niels Giffey sa 13, te Peyton Siva sa 11 koševa. Krešimir Nikić je za sedam minuta upisao jedan skok.

Alba ima učinak od šest pobjeda i osam poraza, a Panatinaikos pet pobjeda i devet poraza.

Žalgiris je na svom parketu sa čak 37 razlike dobio Fenerbahče. Kod domaćina petorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, a najviše je zabio Augustine Rubit, 18 koševa i šest skokova.

U turskoj ekipi najbolji učinak imao je Nando de Colo sa 14 koševa i šest skokova. Bila je to osma pobjeda Žalgirisa i 10. poraz Fenerbahčea.

Na ljestvici vode Barcelona i CSKA sa po 25 bodova.

Linker
06. listopad 2024 13:23