Ales Fevzer / CROPIX
BEZ STRAHA NA ITALIJU

Dario Šarić vjeruje u pobjedu: 'Cijenimo Talijane, ali moramo se postaviti kao favoriti!'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. rujan 2013. 00:00

Dario Šarić ravnopravni je član ove Hrvatske, u kojoj igra svoje prvo veliko seniorsko natjecanje. Kad čovjek pogleda te “nježne godine”, njih svega 19, i shvati da može igrati još sedam-osam Eurobasketa, tek tada shvati koliko je Dario zapravo mlad.

No, zna on vrlo dobro po što je stigao ovdje.

- Ne, ne radi se sutra o našem protivniku. Mi njega cijenimo, mi znamo koliko je Italija opasna i kakve rasne šutere ima. No, sve će tu ovisiti o nama. Ako naša obrana bude radila kao do sada, ako se budemo pridržavali svega što se dogovorimo, uopće ne sumnjam da ćemo izaći kao pobjednici. Ova momčad ima kemiju, vjerujemo jedni drugima, vjerujemo i sami sebi. Od prve minute moramo se postaviti kao favoriti, ne mislim tu na onaj bahati, prepotentni način, već mislim da im od prve akcije, od prvog podbacivanja pokažemo tko je na terenu glavni, tko je tu bolja momčad. Na taj dio mislim.

A njegovo je samopouzdanje sve veće i veće?

- Naravno da mi pomažu suigrači. I kad napravim dobru stvar i kad napravim lošu, uvijek su tu, uz mene. To je osjećaj koji je sjajan jer znam da svatko od nas izgara za onog drugog. U takvoj je momčadi gušt igrati.

Morat će na Gigija Datomea, MVP-a Talijanskog prvenstva i novog igrača Detroit Pistonsa. Opak igrač.

- Bit će mi jako teško jer Datome je igrač koji voli dribling, voli se podići na šut iz driblinga i morat ću biti jako pažljiv, jako koncentriran u obrani. Pomaže mi činjenica što me nitko od dosadašnjih napadača nije razbio, niti me snagom ugurao pod koš, niti me je isprobijao. Jasno, pomaže tu i naša obrana, skupimo se mi, pomognu mi drugi, ali osjećaj da ne patim u obrani mi puno znači.

Linker
23. rujan 2024 13:17