Nenad Dugi/CROPIX
NOVI VOĐA VUKOVA

Dario Šarić postao novi vođa Cibone: 'Njegova želja za pobjedama je zarazna!'

Teška situacija u klubu, brojni odlasci igrača učinili su od Šarića vođu
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. siječanj 2014. 20:20

Dok je trpao tricu za tricom, a stavio ih je u Mađarskoj četiri iz pet pokušaja, Dario Šarić naplaćivao je sve one silne sate, koje provodi u dvorani...

- Njega je puno teže natjerati da ne trenira - objašnjava trener Cibone Slaven Rimac.

Pritom Šarić najviše radi na šutu. Svakog dana ispali stotine trica. Kako nakon treninga sa suigračima, tako i nakon domaćih utakmica.

- Nikad nije bio šuter, ali isto tako sam uvjeren da Dario nikad neće biti "koncepcijski rizik", čovjek od kojeg se možete odmaknuti kad je na trici.

Sve ovo je Rimac izgovorio prije Szolnokija, gdje je Šarić odigrao novu najbolju utakmicu u dresu Cibone. Zabio je 29 poena, no, vrlo bitan je njihov raspored. Zabio je 11 uzastopnih za Cibonu u završnici treće četvrtine kad je prijetilo da se Mađari odvoje, a u posljednje dvije minute je stavio dvije trice nakon što je Szolnoki otišao na osam razlike.

- Nevjerojatna je njegova želja za pobjedom - oduševljeno će kapetan Vukova Marin Rozić.

- Jednostavno je zarazno, prenosi to na cijelu momčad.

Rođeni pobjednik. To je epitet s kojim odrasta Dario Šarić. I koji sve više opravdava. Najbolje se to vidjelo u Szolnokiju gdje je napravio baš sve kako bi Cibona došla do desete pobjede u ABA ligi...

- Sve ovo ima smisla samo ako uđemo među četiri.

Tako će Dario Šarić nakon Mađarske i utakmice u kojoj je igrao praktički sam. Predstava kakvu dugo nismo vidjeli od jednog hrvatskog košarkaša u dresu našeg kluba.

- Dobro, i Bojan Bogdanović je trpao...

Skromnost je vrlina, pa je bilo lijepo čuti i ovo. I dobro je vidjeti da Šarić ne "leti". Iako taj segment kod njega nikad nije ni bio upitan.

Kao što nije upitna ni volja za rad, odnosno želja za napredovanjem. S tim da je Rimac nedavno naglasio još nešto...

- Teška situacija u klubu, brojni odlasci igrača učinili su od njega vođu. I ako ima nešto dobro u svemu ovome što se događa oko kluba, onda je to činjenica da Dario Šarić ima priliku svima pokazati koliko je dobar.

Spomenuo je tu trener Vukova i profit za hrvatsku košarku. I nije pretjerivao. Teška situacija u Ciboni, financijski problemi, koji se djelomično mogu riješiti baš prodajom Šarića na ljeto, izvukla je najbolje iz Šibenčanina. Što je još jedan pokazatelj da pod Tornjem raste veliki košarkaš.

Svaki put kad je ove sezone bilo teško - Dario Šarić je povukao Cibonu, a posljednjih je tjedana svoju igru podigao na neku novu razinu. Godinu u kojoj se očekuje njegov izlazak na NBA draft, Šarić je počeo sa 22 poena i 12 skokova protiv Olimpije, nastavio sa 18 poen u Rijeci, iako je između dva poluvremena povraćao, a nakon utakmice mu je izmjerena temperatura 38,6, te sad remek-djelom u Mađarskoj.

I sve nam se čini da ne misli stati. A njegovu potencijalu se ne vidi limit. S tim da Dario Šarić već sad, sa 19 godina spada među one za koje vrijedi platiti ulaznicu. Zbog Šarića vrijedi pohoditi Draženov dom do kraja ove sezone. Pogotovo što ćemo u njegovim majstorijama, barem što se tiče hrvatskih parketa, moći uživati još samo pola godine. Na ljeto će otići, u to nemojte sumnjati...

Linker
22. rujan 2024 03:51