Cropix
A MI PRIČAMO O MEDALJI

Daleko su Srbija i četvrtfinale: 'Ovakva Hrvatska nema šta tražiti protiv bilo koga!'

Hrvatski košarkaši doživjeli su i drugi poraz na Eurobasketu. Perasović i društvo zaključili su prvi krug Eurobasketa u zagrebačkoj Areni porazom od Gruzije s 58:71 (13:14, 15:11, 16:22, 14:24), ali nakon utakmice nisu bili previše zabrinuti.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. rujan 2015. 22:21

Hrvatska je prvi dio prvenstva okončala pobjedama protiv Slovenije, Makedonije i Nizozemske, te porazima protiv Grčke i Gruzije. Ovaj zadnji poraz nitko nije očekivao, tim više što je Hrvatska igrala u najjačem sastavu. Gruzijci su u pet minuta zadnje četvrtine napravili 14-0 i otišli do pobjede od plus 13. A bilo je i plus 16.

"Ne bi se po rezultatu reklo da je bila izjednačena utakmica. Gruzija je zasluženo pobijedila, mi jednostavno danas nismo imali dovoljno energije kojom bi parirali protivniku. Mi smo možda malo ušli u utakmicu i kalkulirajući jer nije bilo rezultatskog značaja ali nije lijepo izgubiti, pogotovo ne doma. Međutim, idemo dalje, imamo sve u svojim rukama i trebamo ići dalje. Možemo i moramo izvući neke pouke, čak i nema neke velike potrebe za analizom, ali da neke stvari trebamo poboljšati, to je istina", rekao je kapetan Hrvatske Roko Ukić i prokomentirao protivnika u osmini finala koje se igra u nedjelju.

Hrvatska tek treba saznati s kime će igrati - s Belgijom ili Češkom.

"Tko god da nam dođe bit će težak protivnik i ovakvi nemamo što tražiti protiv bilo koga. Budimo realni, mi nijednu od ovih prvih pet utakmica nismo imali šuterski dan, kao da nemamo samopouzdanja u napadu", zaključio je Ukić.

Jedan od najboljih igrača Hrvatske na ovom prvenstvu je Luka Žorić koji je nakon poraz hvalio Gruzijce.

"Radi se i skupu dobrih i dobro vođenih pojedinaca. Oni su malo sporije ušli u turnir, ali sada su očito proigrali. Kod nas se osjetio umor, i fizički i psihički, jer smo ovih šest dana igrali pet utakmica, bili smo malo i u grču jer smo igrali kod kuće", rekao je Žorić i najavio osminu finala:

"Svejedno je tko će nam doći u osmini finala, Belgija ili Češka. Ako mi odigramo kako znamo i možemo, normalno da ćemo i pobijediti".

Linker
22. rujan 2024 01:13