foto: CROPIX
PORAZ CEDEVITE

Ciboni najslađa pobjeda! Krušlin s 22 koša srušio Partizan u Draženovu domu

Prvaci iz 2013. i 2014. igrali su zanimljivu utakmicu, ali ne i kvalitetnu košarku. No, to je realnost današnje Cibone i Partizana.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 17. listopad 2015. 21:07

U pobjedi Cibone protiv Partizana (63-57) ponovno se vidjela važnost playmakera u košarci. Dolazak Nebojše Joksimovića oslobodio je šutersku moć Filipa Krušlina koji je postigao više od trećine koševa 'vukova' (22) i, dakako, bio najzaslužniji za prekid serije od tri poraza i bijeg s dna ljestvice A BA lige.

- Njegov dolazak mi je puno olakšao igru jer playmaker nije moja prirodna pozicija. Domaće utakmice protiv Partizana su već nekoliko puta bila prekretnica u našim sezonama, vjerujem da će se to ponoviti - rekao je 26-godišnji Zagrepčanin.

"Kruška" je najviše plijenio tricama (5/8), posebno kada su se Beograđani u posljednjoj četvrtini pokušavali odlijepiti. Pomogao mu je i Dominik Mavra (9 koševa, 6 skokova, 3 asista) tricom iz dotrčavanja za 58-55 te napadačkim skokom pola minute prije kraja nakon kojeg je pogodio jedno sl. bacanje za 61-57. "Heja, heja Cibosi" više od 2000 gledatelja odjekivalo je sve glasnije, kraj je dočekan na nogama.

Rimac je u završnim minutama na klupi ostavio Joksimovića i Rozića te do kraja igrao s Mavrom, Krušlinom i Berishom koji se sinoć oprostio od Cibone. Iako su igrači koji znaju da odlaze uglavnom bezvoljni, Rimac je vjerovao Berishi u čiju čast se na tribini vijorila zastava Kosova.

- S tri šutera sam želio razvući njihovu obranu kako bi dobili prostor za šut. Obrana je dobro funkcionirala, a trebali su nam koševi. Kod Berishe nije bila upitna kvaliteta nego prilagodba. U obrani je bio dobar, a u napadu nam dao mirnoći s četiri sl. bacanja.

Prvaci iz 2013. i 2014. igrali su zanimljivu utakmicu, ali ne i kvalitetnu košarku. No, to je realnost današnje Cibone i Partizana.

Budućnost - Cedevita 76-66

Košarkaši Cedevite u susretu su 6. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici sa 66-76 (15-10, 12-23, 17-20, 20-23).

U "reprizi" prošlogodišnje polufinalne serije Cedevita je odigrala vrlo loše u napadu, niti jednog igrača nije služio šut, promašili su prvih 14 šutova za tricu, što je potaknulo nervozu u momčadi, pa je Budućnost, iako nije odigrala posebno dobro, ostvarila važnu pobjedu.

Nemanja Gordić je sa 14 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Bojan Subotić sa 15 ubačaja predvodio Budućnost.

Nakon šest kola Cedevita ima četiri pobjede i dva poraza, a Budućnost pet pobjeda i jedan poraz.

Linker
21. rujan 2024 15:57