UPITNA BUDUĆNOST

Cibona mora izmisliti tri milijuna eura ili će Euroliga zaobići Draženov dom!

U Ciboni ne žele objaviti ukupan iznos dug, a procjenjuje se da je oko 30 milijuna kuna
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 27. travanj 2014. 15:03

Cibonin predsjednik Ivica Lovrić ima jasan odgovor na ključno pitanje nakon pobjede protiv C. zvezde.

- Naravno da ćemo igrati Euroligu.

Takvu rečenicu je puno lakše izreći, nego je realizirati. U Ciboni ne žele objaviti ukupan iznos dug, a procjenjuje se da je oko 30 milijuna kuna. Prvi korak trebalo bi biti skidanje Fibine blokade transfera zbog dugovanja bivšim igračima Tomasu, Markoti, Vrbancu i Giričeku koja u ovom trenutku iznosi oko 7,5 milijuna kuna. Cibona trenutačno može dovesti samo one igrače koji su 15. rujna bili registrirani za hrvatske klubove.

Skidanje blokade

Zatim bi trebalo pronaći sponzore s kojim bi se složila momčad koja neće biti za napucavanje, ali i koju je klub u stanju financijski pratiti, što se ove sezone ne događa.

- Ljudi ne žele Cibonu koja ne pobjeđuje, a mi moramo pronaći najjeftiniji način. Ako ne pobjeđujemo i ne osvajamo trofeje, vodimo Cibonu u nestanak. Klupski prioritet je rješavanje blokade i to je veći problem nego pronalazak novca za momčad, rekao je Lovrić i dodao da će Cibona Euroligu igrati u Draženovu domu, a ne u Areni.

Cilj je zdrav klub

Svima koji prate košarku je jasno da se sa 650.000 eura ne može složiti euroligaška momčad koja se paralelno bori za Final Four ABA lige. Realnija procjena je oko dva milijuna za momčad uz milijun koji je potreban za skidanje Fibine blokade transfera.

- Klub je u kompliciranoj situaciji i mora se dobro razmisliti u kojem pravcu ići. Treba nam zdrava Cibona, a ne klub koji će krenuti u Euroligu i šest mjeseci kasnije nestati - kaže autor Cibonine rezultatske renesanse Slaven Rimac koji će u bilo kojoj varijanti trenirati klub i sljedeću sezonu.

Linker
22. rujan 2024 21:16