Damir Krajač/CROPIX
VUKOVI KORAK DO NASLOVA

Cibona deklasirala Cedevitu! Skandal nakon utakmice, Prkačin nokautirao Kelečevića

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 30. svibanj 2012. 00:06

Cibona je uvjerljivo došla na korak do 16. naslova prvaka Hrvatske, ali igračka rapsodija „vukova“ protiv Cedevite (64-82) i ostala je u sjeni mučkog poteza sportskog direktora Nikše Prkačina koji je udarcem u glavu nokautirao Sinišu Kelečevića.

Bivši Prkačinov suigrač u reprezentaciji i nekadašnji košarkaš Zadra i Zrinjevca ostao je desetak minuta ležati na podu krvavog nosa prije nego što je stigla hitna pomoć. Prkačin se, kažu svjedoci, odmah udaljio s mjesta incidenta.

- Nisam vidio sam udarac, ali sam se okrenuo nakon što sam čuo `jooooj` i vidio Prkačina iznad Kelečevića. Siniša, njegova supruga, Jadran Popović i ja smo zajedno gledali utakmicu i napustili dvoranu - ispričao je svjedok Igor Lukačić, bivši košarkaš Zrinjevca i Cibone.

Incident se dogodio na improviziranom parkiralištu ispred male dvorane Doma sportova, a kao najveći razlog Prkačinove reakcije koja u civiliziranom svijetu (ukoliko ne postoji jako, jako dobro opravdanje) kao posljedicu ima otkaz ili ostavku spominje se utakmica četvrtfinala Kupa iz prosinca prošle godine između Zadra i Cibone. Prkačin je tada isključen za vrijeme, a dok je polagano i teatralno napuštao dvoranu Kelečević ga je gađao praznom kutijom iz koje se jedu kokice. O tome nam je pričao jedan Zagrepčanin koji je bio na toj utakmici, a na youtubeu postoji i snimka tog incidenta iz Višnjika, istina malo mutna. Drugi mogući razlog je to što je Kelečević menadžer nekim igračima s kojima je Cibona imala poteškoća u nagodbama oko isplate dugova.

Kada smo već zagazili u rubriku „crna kronika“ spomenimo da je za vrijeme druge utakmice finala bio samo jedan manji incident kada su redari Ciboninim navijaăima oduzeli transparent „Emile voli te Sanader“. Navodno su imali još jedan, radikalniji natpis, ali redari do njega nisu došli.

I tako, Prkačin je napravio medvjeđu uslugu svom klubu. Trener Jasmin Repeša nenadano je dobio dobar razlog za objašnjenje odlaska ukoliko se odluči za Unicaju, a na njega bi se mogli naljutiti i igrači jer će se zbog incidenta puno manje spominjati njihova odlična igra.

- Nisam vidio incident, ali znam da je Nikša odličan čovjek - kratko je rekao Cibonin direktor Zdenko Antunović.

Cibona je s 2-0 u finalu povela zahvaljujuçi prvom poluvremenu. Govor tijela govorio je više od tisuću riječi. Cibona je bila brža, čvršća, odlučnija, Cedevita mlaka, nevoljka, sebična. Gosti su se skupili u reket, a domaćini nisu mogli ništa pogoditi. Na veliki odmor otišli su s +15 bez ijednog skoka u napadu i sa 17 izvedenih slobodnih bacanja manje (Cedevita 14/23, Cibona 3/6).

- Kao da nismo dali sto posto - komentirao je kasnije Cedevitin centar Miro Bilan, a nadovezao se trener Dražen Anzulović: - Očitali su nam lekciju iz moderne košarke.

Nastavak je bio samo na Ciboni da ga izgubi. Ali nije. Ostala je čvrsta i razlika se kretala varirala od +10 do +20. Gosti nisu imali slabog pojedinca, a najbolji su bili Goran Suton i Zack Wright o čijoj igri bi mogli parafrazirati pokojnog Ivu Tomića i napisati „Wright Zeko, Cibonino med i mlijeko“.

Linker
23. rujan 2024 07:25